Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Πω, Πω ένας Διαγόρας!

Πω, Πω ένας Διαγόρας!

0
diagoras_trasivoulos6
Dodekanisos

Έντονα καιρικά φαινόμενα στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου. Ένας «καταιγιστικός» Διαγόρας δεν καταλάβαινε τίποτα ούτε από τη βροχή και την κακοκαιρία και σκόρπισε 3-1 τον Πανιώνιο, βυθίζοντάς τον ακόμη περισσότερο στον προβληματισμό και την εσωστρέφεια.
Με πάθος, ψυχή, και κατάθεση καρδιάς στον αγωνιστικό χώρο ο Διαγόρας πήρε πανηγυρικά την νίκη 3-1 από τον πανιώνιο και μαζί την πρόκριση στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «κυανέρυθροι» του Πέτρου Ρουτζιέρη βγάζοντας φοβερές αλληλοκαλύψεις στην άμυνά τους «κατάπιαν» τους επιθετικούς του Πανιωνίου, μπλοκάροντας παράλληλα το δημιουργικό δίδυμο του «ιστορικού» στο κέντρο, Φανούρη Γουνδουλάκη και Μπερνάρ Κουμόρτζι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι τους.
Αντίθετα, η τριάδα μπροστά, Ζλάτκοβιτς, Ζουρούδης και Ταραχούλσκι με το πληθωρικό παιχνίδι τους και τις συνεχείς εναλλαγές θέσεων αποσυντόνισαν την αργή άμυνα των φιλοξενούμενων και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα μπροστά από την εστία του Μάχο.
Το σκορ άνοιξε νωρίς για τον Πανιώνιο που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με το Ριέρα στο 9΄ ενώ μετά το 20΄ ο Διαγόρας ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να δημιουργεί φάσεις στην περιοχή του Πανιωνίου. Στο 30΄ ο Ταραχούλσκι ισοφάρισε με ωραίο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής του Μάχο, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.
Στην επανάληψη οι δυο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να ασφαλίσουν τα μετόπισθεν. Χαρακτηριστικό του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το γεγονός πως σημειώθηκαν ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, όμως μετά το 75΄ το παιχνίδι έγινε και πάλι «φωτιά». Στο 83΄ ο Σαλαμαστράκης έκανε το 2-1 βάζοντας σε θέση οδηγούς για τα υπόλοιπα λεπτά το Διαγόρα και στέλνοντας στα ουράνια τους φίλους του «γηραιού». Στις καθυστερήσει ο Ρέγιες έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα σφραγίζοντας τη μεγάλη πρόκριση του Διαγόρα.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
9′: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ!
Ο Ριέρα με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο. Διαγόρας- Πανιώνιος 0-1.
15′: Εκτέλεση φάουλ από τον Μπάλαμπαν, έδιωξε με γροθιές ο Ταμπασης.
17′: Σουτ του Χίκα δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ του Διαγόρα.
21΄: Ο Γουνδουλάκης το μπήκε ωραία στην περιοχή όμως άνοιξε τη μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον Ταμπάση να μπλοκάρει τη μπάλα.
27′: Δυνατό μακρινό σουτ του Σπάρταλη η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Μάχο.
30′: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Μετά από γύρισμα του Ζουρούδη, ο Ταραχούλσκι με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο για να κάνει το Διαγόρας- Πανιώνιος 1-1
63΄: Ο Κουμόρτζι στο χώρο του κέντρου πάσαρε αριστερά στο Γουνδουλάκη, αυτός μπήκε στην περιοχή του Ταμπάση, έκανε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
68΄: Σουτ Μπάλαμπαν έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ.
83′: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Διαγόρας έκανε την ανατροπή με τον Σαλαμαστράκη, σε μια φάση που ο Σιόβας πήγε να διώξει όμως η μπάλα κόντραρε στο Σαλαμαστράκη και κατέληξε στα δίχτυα.  Διαγόρας- Πανιώνιος 2-1
88΄: Εκτέλεση φάουλ του Κούκετς η μπάλα στην καρδιά της περιοχής, οι αμυνόμενοι έδιωξαν σε κόρνερ
90+’: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Ρέγες με δυνατό σουτ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το Διαγόρας- Πανιώνιος 3-1
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης):
Ταμπάσης, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης (80΄ Πλάτανος), Ζουρούδης (91΄ Γκούτμαν), Πουλόπουλος, Ζλάτκοβιτς, Γεωργίου (89΄ Ρέγιες), Καμινιώτης, Προβατίδης, Ταραχούλσκι.
Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Σιόβας, Μπάλαμπαν (88΄ Κούκετς), Ριέρα (75΄ Σαλαλί), Λάτκα, Γουνδουλάκης, Αναστόπουλος (67΄ Οκπάκο), Κουμορτζί, Χίκα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Ζαρακοβίτης (Μεσσηνίας)
Περιγραφή: Δημήτρης Δραγάτης
Απόδοση: Γιώργος Ράπτης
 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments