Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Λιονέλ Μέσι: Οι στιγμές που ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ την καριέρα του!

Λιονέλ Μέσι: Οι στιγμές που ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ την καριέρα του!

0
Dodekanisos

Είτε είναι κάποιος φίλος του, είτε εχθρός του, το σπουδαίο ταλέντο του δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Ο Λιονέλ Μέσι έχει γράψει ιστορία με 640 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με καταγεγραμμένα πάνω από 60 χιλιάδες λεπτά επίσημου αγωνιστικού χρόνου. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ έχει συνδέσει το όνομά του με την Μπαρτσελόνα. Πριν από την εξαιρετική ιστορία μας, μην ξεχνάτε ότι μπαίνετε καθημερινά εδώ για τα πιο δυνατά προγνωστικα στοιχηματος

Παρακάτω, κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στην καριέρα του και τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της.

Η “πρώτη” στο ισπανικό πρωτάθλημα
Ο Μέσι άφησε την αργεντίνικη Νιούελς Ολντ Μπόις για την πασίγνωστη ακαδημία Μασία της Μπαρτσελόνα στα 13 του. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2004, έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σε ματς κόντρα στην Εσπανιόλ. Πέρασε στο παιχνίδι από τον πάγκο και έγινε ο τότε νεότερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίστηκε με τη φανέλα του συλλόγου.

Το ντεμπούτο στην “αλμπισελέστε” και το πρώτο μεγάλο βραβείο
Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο η θητεία του στην εθνική ομάδα της Αργεντινής. Τον Αύγουστο του 2005, στα 18 του, έπαιξε για πρώτη φορά σε φιλικό ματς με αντίπαλο την Ουγγαρία. Όμως, στο 65’, μόλις δύο λεπτά από την είσοδό του στο παιχνίδια, θα αντικρίσει την κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Βίλμος Βαντσάκ.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο, θα κερδίσει το βραβείο “Golden Boy”. Απονέμεται από αθλητικογράφους στον καλύτερο ποδοσφαιριστή κάτω των 21 που αγωνίζεται σε μεγάλο σύλλογο της Ευρώπης.

Το γκολ νο. 1 για την Αργεντινή και το Μουντιάλ του 2006
Δεν πτοήθηκε από το αρνητικό ξεκίνημα στην εθνική Αργεντινής ο Μέσι. Σημείωσε το πρώτο του τέρμα τον Μάρτιο του 2006 σε φιλικό με την Κροατία, χρησιμοποιώντας το αριστερό του πόδι. Σε ματς που η ομάδα του παρ’ όλα αυτά έχασε.

Στη συνέχεια, πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, όντας ο μικρότερος ηλικιακά παίκτης που συμμετείχε ποτέ στη διοργάνωση με την Αργεντινή. Δεν σταμάτησε εκεί, αφού έγινε και ο νεότερος σκόρερ του τουρνουά εκείνης της χρονιάς. Η “αλμπισελέστε” έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά, καθώς αποκλείστηκε από τη Γερμανία.

Το χατ τρικ και το καλύτερο τέρμα
Για πρώτη φορά πέτυχε τρία γκολ σε έναν αγώνα για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα τον Μάρτιο του 2007. Μάλιστα, κόντρα στην αιώνια αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης, τραβώντας για άλλη μία φορά τα βλέμματα.

Μόλις έναν μήνα μετά, ακολούθησε το γκολ που για πολλούς είναι το κορυφαίο της μέχρι σήμερα καριέρας του. Αφού άφησε πίσω πολλούς αμυντικούς της Χετάφε, βρήκε τα δίχτυα με αριστοτεχνικό τρόπο. Αρκετοί παρομοίασαν το στυλ του με αυτό του Ντιέγκο Μαραντόνα, όταν είχε πετύχει τέρμα σε βάρος της Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1986.

Οι Ολυμπιακοί του 2008 και το χρυσό
Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2008 στο Πεκίνο ήταν οι πρώτοι του. Μαζί με τους Ντι Μαρία και Αγουέρο, κέρδισαν κάθε παιχνίδι, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι παραλίγο να μην πάρει μέρος, αφού αρχικά η Μπαρτσελόνα του το είχε απαγορέψει. Τον άφησε μόνο μετά την παρέμβαση του τότε καινούριου προπονητή, Πεπ Γκουαρντιόλα

Κορυφαίος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ και “Χρυσή Μπάλα”
Το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά τρόπαια Τσάμπιονς Λιγκ που έχει κερδίσει ως τώρα ήρθε το 2006. Τρία χρόνια αργότερα, έγινε ο πρώτος σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στον τελικό κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 20 λεπτά πριν τη λήξη.

Στο… 90’ του 2009, τον Δεκέμβριο, είχε φτάσει η ώρα και για την πρώτη του “Χρυσή Μπάλα”. Αναδείχτηκε ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο μετά από μία ονειρεμένη σεζόν και τρεμπλ, με πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας, καθώς και Τσάμπιονς Λιγκ.

Μία από τα ίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010
Τα πρώτα “σύννεφα” κάνουν την εμφάνισή τους στο Μουντιάλ του 2010. Δεν έπιασε με την Αργεντινή τις επιδόσεις που είχε με την Μπαρτσελόνα και κατηγορήθηκε πως βάζει τον σύλλογο της Καταλονίας πάνω από την εθνική. Όπως συνέβη και το 2006, η Γερμανία νίκησε την Αργεντινή στα προημιτελικά, με 4-0. Ο Μαραντόνα απολύθηκε από τεχνικός αμέσως μετά και ο Μέσι παρηγορήθηκε με μία θέση στην κορυφαία ομάδα του τουρνουά.

Αρχηγός στην Eθνική
Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού τον Αύγουστο του 2011, όταν η Αργεντινή ήταν υπό τις οδηγίες του Αλεχάντρο Σαμπέγια. Αυτό συνέβη ύστερα από μία κάκιστη πορεία της εθνικής στο Κόπα Αμέρικα. Η κριτική για τις εμφανίσεις του, που θεωρήθηκαν κατώτερες των προσδοκιών, συνεχίστηκε.

Τα ρεκόρ στην Μπάρτσα
Οι διακρίσεις συνεχίζουν να έρχονται με την ομάδα της Καταλονίας. Τον Μάρτιο του 2012, στα 24 του χρόνια, έσπασε το ρεκόρ τερμάτων του Σέζαρ Ροντρίγκεθ στην ομάδα. Με το πρώτο του γκολ απέναντι στη Γρανάδα ισοφάρισε τα 232 και αύξησε το κοντέρ με άλλα δύο στο ίδιο ματς.

Άλλη μία ήττα στο Μουντιάλ του 2014 και νέα ρεκόρ στην Ισπανία
Στο ίδιο έργο θεατής, καθώς η Αργεντινή έχασε και πάλι από τη Γερμανία με 1-0, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτή τη φορά. Ο Μέσι κέρδισε, ωστόσο, το βραβείο του καλύτερου παίκτη της διοργάνωσης.

Πίσω στην Ισπανία, τα ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο. Έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο ισπανικό πρωτάθλημα τον Νοέμβριο του 2014, με χατ τρικ κόντρα στη Σεβίλλη.Ξεπέρασε, έτσι, την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Τέλμο Θάρα με 251 γκολ.

Ήττα στο Κόπα Αμέρικα του 2016, απόσυρση και ανατροπή
Όπως συνέβη και έναν χρόνο πριν, έτσι και το 2016 η Αργεντινή έχασε από τη Χιλή στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί έφτασε τα 54 γκολ με την εθνική και έγινε ο πρώτος σκόρερ της όλων των εποχών. Ωστόσο, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Οι αντιδράσεις για την απόφασή του ήταν πολύ μεγάλες. Έκκληση να επιστρέψει έκανε μέχρι και ο πρόεδρος της χώρας, Μαουρίσιο Μάκρι, αλλά και ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, Οράσιο Ροντρίγκες Λαρέτα. Τελικά, ανακαλεί και δηλώνει πως θα συνεχίσει να παίζει για την “αλμπισελέστε”.

Το πρόστιμο και το ρεκόρ σε “Χρυσές Μπάλες”
Ύστερα από μία μέτρια πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, ήρθε η σειρά για ένα ακόμη Κόπα Αμέρικα το 2019. Συζητήθηκε πολύ η αποβολή του στον “μικρό” τελικό με τη Χιλή. Ο ίδιος την απέδωσε στην κριτική που άσκησε στη διαιτησία και αρνήθηκε το μετάλλιο της τρίτης θέσης που κέρδισε η Αργεντινή. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν η παύση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικής για τρεις μήνες και πρόστιμο 50 χιλιάδων δολαρίων.

Μετά από μία δεκαετία που ο Μέσι πάει χέρι-χέρι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα βραβεία “Χρυσής Μπάλας”, καταφέρνει να περάσει μπροστά. Τον Δεκέμβριο του 2019 παίρνει το έκτο του τέτοιο τρόπαιο και αφήνει τον Πορτογάλο στη δεύτερη θέση με πέντε.

Ο διασυρμός της Μπαρτσελόνα
Μία δύσκολη σεζόν έληξε τον Αύγουστο του 2020 στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπαρτσελόνα γνώρισε βαριά ήττα με 8-2 από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια, Μπάγερν Μονάχου. Ο Μέσι αφήνει να διαρρεύσει πως ίσως αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του ισπανικού συλλόγου. Τελικά, επιλέγει να παραμείνει στην ομάδα που τον ανέδειξε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments