Αρχική Επικαιρότητα “Λιγότερες από πέρσι οι νοσηλείες και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ”, λέει ο...

“Λιγότερες από πέρσι οι νοσηλείες και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ”, λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός

0
Dodekanisos

«Αν και οι αριθμοί λοιμώξεων είναι υψηλότεροι, τα στοιχεία νοσηλείας και εισαγωγών στις ΜΕΘ είναι χαμηλότερα από πέρυσι», είπε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sánchez αναφερόμενος στη μετάλλαξη «όμικρον». Πρόσθεσε πως «τα εμβόλια φαίνεται να λειτουργούν» και τόνισε πως η χώρα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση.

«Αν και η συχνότητα είναι ακόμα χαμηλότερη από ό,τι στις γειτονικές χώρες, δεν είναι καλό γιατί είναι μια σαφής και πραγματική προειδοποίηση και απειλή για την υγεία των συμπολιτών μας Ισπανών και ως εκ τούτου, πρέπει να μας αναγκάσει να εντείνουμε τις ενέργειές μας. Ο ιός είναι ακόμα ανάμεσά μας και η καταπολέμηση του πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις αρχές. Αλλά θα προέτρεπα τους ανθρώπους να παραμείνουν ήρεμοι και σίγουροι. Έχουμε περάσει μαζί το πιο οδυνηρό μέρος αυτού και θα το περάσουμε προστατεύοντας την υγεία και τις ζωές των συμπολιτών μας».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι περιφερειακοί πρόεδροι της Ισπανίας θα παρευρεθούν σε διαδικτυακή έκτακτη συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments