Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Λίγες οι ελπίδες για εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες χωρίς καραντίνα

Λίγες οι ελπίδες για εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες χωρίς καραντίνα

2
Dodekanisos

Γράφει ο Παναγιώτης Καμουτσής

Δημοσιεύματα στον τύπο

Δημοσιεύματα στον Βρετανικό τύπο αναφέρουν πως υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέπονται τα ταξίδια πλήρως εμβολιασμένων Βρετανών σε χώρες της πορτοκαλί λίστας χωρίς καραντίνα στην επιστροφή.
 
Ξεκίνησαν λοιπόν δημοσιεύματα στον Ελληνικό τύπο που λίγο ως πολύ το θεωρούν δεδομένο ότι θα γίνει και μάλιστα κάποιοι άρχισαν να πανηγυρίζουν.
 

Πάμε λίγο να δούμε πως έχουν τα πράγματα με καθαρό μυαλό.

Ο υπουργός στον οποίο αναφέρονται τα δημοσιεύματα, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι άλλος από τον υπουργό υγείας της Βρετανίας Matt Hancock.
 
Την ίδια μέρα που βγήκαν τα δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο, Ο Dominic Cummings, πρώην στενός φίλος του Boris Johnson και σύμβουλος της κυβέρνησης για την πανδημία, αποκαλύπτει μνήματα μεταξύ των δύο αντρών.
 
Σε αυτά τα μηνύματα ο Boris Johnson φαίνεται να μην έχει και την καλύτερη γνώμη για τον υπουργό του. “Εντελώς άχρηστος…” έτσι περιγράφει ο Boris Johnson στα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τον υπουργό υγείας. Μάλιστα σε ένα από τα μηνύματα που αντάλλαξαν ο Boris Johnson με τον Dominic Cummings, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας γράφει: “Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο έκτος από να βγάλω τον Hancock και να βάλω τον Gove”
 
Επίσης η πορεία της πανδημίας στην Βρετανία δεν είναι καλή καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με τις 2 προηγούμενες εβδομάδες, με τον υπουργό υγείας Matt Hancock να βρίσκεται υπό συνεχή πίεση από μεγάλη μερίδα του τύπου. 

Αντιδράσεις και πιέσεις από αεροπορικές και πράκτορες

Η άρση της καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς είναι η αιχμή του δόρατος στις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση της Βρετανίας από τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και της αεροπορικές εταιρίες της χώρας.
 
Η βρετανική κυβέρνηση όμως έχει ήδη συμπεριλάβει την οικονομική στήριξη των αεροπορικών και των ταξιδιωτικών πρακτόρων στο σχέδιο διάσωσης που παρουσίασε πρόσφατα. 
 
Με τις ακυρώσεις πακέτων διακοπών μέχρι τις αρχές Ιουλίου στις οποίες προχώρησαν μεγάλοι βρετανικοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί καθώς και τις μεταφορές μεγάλου μέρους του στόλου των βρετανικών αεροπορικών σε άλλες χώρες, δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν τελικά διαψευσθούν τα δημοσιεύματα για άρση της καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] σεζόν. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά γεγονότων που είναι αρνητικά για τον τουρισμό και δεν θα πρέπει να περιμένουμε […]

trackback

[…] είδε το φως της δημοσιότητας έρχεται να προστεθεί στα ιδιαιτέρως υποτιμητικά μηνύματα, για τον πρώην Υπουργό Υγείας της Βρετανίας, που είχαν […]