Λετονία: Περικοπή μισθών στους ανεμβολίαστους βουλευτές

Το κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε χθες πρόταση να απαγορευτεί σε βουλευτές, που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, να συμμετέχουν σε ψηφοφορίες στο νομοθετικό έργο αλλά και σε συζητήσεις. Η Λετονία, που έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν η πρώτη στο μπλοκ που επέβαλε εκ νέου μέτρα lockdown αυτό το φθινόπωρο, καθώς η αύξηση των μολύνσεων κορονοϊού απειλεί σε μεγάλο βαθμό το σύστημα υγείας της. Τους περιορισμούς στους βουλευτές που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, οι οποίοι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την περικοπή του μισθού τους, υπερψήφισαν οι 62 από τους 100 βουλευτές του σώματος και θα τεθούν σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα έως τα μέσα του 2022.

Η απαγόρευση συμμετοχής στους ανεμβολίαστους βουλευτές εντός του κοινοβουλίου κρίθηκε απαραίτητη από την κυβέρνηση της Λετονίας. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστεί ότι θα τονωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στις πολιτικές της και θα ελεγχθεί το κύμα μολύνσεων που επιφέρει ο κορονοϊός, δήλωσε ο εισηγητής του νομοσχεδίου Janis Rancans, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κοινοβουλίου.

Η Λετονία, με πληθυσμό 1,9 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει 236.765 κρούσματα και 3.646 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, από την αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments