Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Λαμπρή τελετή έναρξης

Λαμπρή τελετή έναρξης

0
9
Dodekanisos
Δεν ξανάγινε…Αυτή η τελετή έναρξης κι αυτός ο πολύς κόσμος που βρέθηκε παντού για να παρακολουθήσει την παρέλαση των αθλητών και να δηλώσει περήφανος που οι αγώνες είναι στο νησί του έδωσε τα διαπιστευτήρια του πως και αυτοί  θα είναι επιτυχημένοι.
Κατά τον καλύτερο τρόπο κηρύχτηκε η έναρξη των αγώνων το Σάββατο το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Ryde.
Αν μάλιστα οι καρναβαλιστές του νησιού που προηγήθηκαν στην παρέλαση των αθλητών και των αθλητριών των ομάδων ..έπαιζαν τον ρόλο τους σε λιγότερο χρόνο τότε, θα μιλούσαν όλοι για την καλύτερη ίσως έναρξη αγώνων στα island games, Γιατί αν στη Ρόδο ήταν too much στο Isle of Wight κράτησε πολύ περισσότερο από ότι έπρεπε.
Η ουσία είναι πώς ο πολύς κόσμος που βρέθηκε στους δρόμους του νησιού το ευχαριστήθηκε και χειροκρότησε πολύ τους αθλητές –τριες των ομάδων των νησιών που παρέλασαν και περισσότερο τη Ρόδο, την Μενόρκα αλλά και τα Cayman Islands που έδειξαν διάθεση , ήσαν πολύ πιο κοντά στον κόσμο που τους αποθέωνε.
Για να συμβεί αυτό το μεγάλο γεγονός για το νησί του Isle of Wight ήσαν όλοι εκεί .
-Από τους διοργανωτές και τις επιτροπές τους , τις Δημοτικές Αρχές , τους αθλητές και τις αθλήτριες, τις Σχολές Χορού με κάθε ηλικίας μέλος, ιδιαίτερα όμως τα μικρά παιδιά και σε αυτά αξίζουν πολλά περισσότερα από ένα χειροκρότημα.10
Μέσα στους παρελαύνοντες και άτομα με ειδικές ανάγκες που η εθελοντική τους παρουσία ήταν εκπληκτική καθ όλη την διάρκεια της τελετής έναρξης.
Ανάμεσα τους όμως και κάτι πιο σύγχρονο…Celebration music από επαγγελματίες D.J του νησιού και του Πόρτσμουθ που έδιναν πάντα τον δικό τους ρυθμό στους καρναβαλιστές κάθε ηλικίας, στον κόσμο που τους επευφημούσε αλλά και στους αθλητές τριες των αποστολών που αποτελούσαν το τρέιλερ της μεγάλης παρέλασης

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣΗΜΙΣΙ ΩΡΕΣ
Όλο αυτό το σκηνικό κράτησε τεσσερισήμισι ώρες . Η Ροδίτικη αποστολή ξεκίνησε από τις 4 το απόγευμα από το ξενοδοχείο με τα πούλμαν της διοργάνωσης και πήγε σε είκοσι λεπτά περίπου στον χώρο που ήσαν στημένες όλες οι ομάδες.
Οι διοργανωτές φρόντισαν να εφοδιάσουν τις αποστολές με κλακέτες χειροκροτημάτων αλλά και πλαστικές «μπουρούδες» όπως τις ονομάζουν οι άνθρωποι της θάλασσας γεγονός που ανέβασε στα ύψη την αδρεναλίνη και το κέφι των αθλητών που έδωσαν ένα άλλο χρώμα στην τελετή έναρξης πριν ακόμα περάσουν οι καρναβαλιστές μπροστά από τις αποστολές.11Κράτησε πολλές ώρες αλλά είχε πάντα κάτι διαφορετικό να δείξει σαν θέαμα και γι αυτό στο τέλος παρά το γεγονός πώς ήταν λίγο κουραστικό για τους περισσότερους έφευγαν όλοι ικανοποιημένοι παρά την κόπωση.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
Είναι γεγονός πώς η ιστορία του νησιού καθώς και οι άνεμοι είναι τρόπος ζωής για τους νησιώτες της Μάγχης. Αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε το Σάββατο το απόγευμα στους δρόμους του Ryde ,
Μια καλά στημένη καρναβαλιστική παρέλαση με την συμμέτοχη σε εθελοντικό ρόλο πάνω από 1500 νέων οι οποίοι σύμφωνα με τους διοργανωτές εκτέλεσαν 20 κεφάλαια της ιστορίας του Isle of Wight που απεικόνιζαν διάφορα ιστορικά και λαογραφικά επεισόδια σε μια εξαιρετικά απίθανη πομπή που ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των αθλητών μπροστά κυριολεκτικά σε 35.000 κόσμο που είχε κατακλύσει τα οδοστρώματα τα πεζοδρόμια τις παμπ τα καφέ αλλά και τα μπαλκόνια των σπιτιών
Οι επισκέπτες πρέπει να σημειωθεί πώς είχαν αφήσει τα αυτοκίνητα τους σε ειδικούς χώρους διαμορφωμένους για πάρκινγκ με τους περισσότερους να κάνουν χρήση ακόμα και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς ήταν πιο βολικός τρόπος καθόδου στο Ryde γι αυτούς.
Η παρέλαση ξεκίνησε στις 17.00 με την τεράστια πομπή ( μπροστά οι καρναβαλιστές και πίσω οι αποστολές των νησιών και όλων των ομάδων ) να μπαίνει στην Simeon Street και στην Dover Street στις 17,25 . Η παρέλαση έφτασε στο Esplanade στις 19.00 ενώ την ίδια  στιγμή εκείνοι που ήσαν μακριά από αυτά με τις οικογένειες τους μακριά από την πλατεία εξαιτίας του πλήθους μπορούσαν να βλέπουν τι συνέβαινε στην εξέδρα των επισήμων και στην πλατεία που βρέθηκαν καλά «παρκαρισμένες» όλες οι αποστολές από δυο μεγάλες οθόνες που είχαν στηθεί για τον λόγο αυτό στο Simeon street και στην ανατολική πλευρά του Esplanade.12
ΕΞΕΔΡΑ ΑΠΟ ΛΑΜΨΗ
Οι αποστολές πρέπει να σημειωθεί πώς πέρασαν από μπροστά από ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο στο οποίο η οροφή ήταν κομμένη. Πάνω σε αυτό βρέθηκαν αρχικά
-Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Island games στο Isle of Wight David Bull
-O πρόεδρος της IGA Γιούργκεν Πετερσον
-Και φυσικά ο Λόρδος Σεμπάστιαν Κώε ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.
Στην εξέδρα ήταν στημένο το χέρι με το χάλκινο δοχείο στο οποίο οι αθλητές- τριες της τελετής του νερού απόθεσαν το νερό του νησιού τους δείγμα φιλίας και καλής θέλησης αλλά και αθλητικού πνεύματος .
Την Ρόδο εκπροσώπησε η 15χρονη αθλήτρια του στίβου Κλελια Θεοδώρου που χειροκροτήθηκε πολύ από όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και τον Σεμπάστιαν Κωε .
Δεν θα πρέπει να λησμονεί κανείς πώς καθ όλη την διάρκεια της παρέλασης την Ελληνική σημαία σήκωνε ψηλά ο Γιάννης Κουτσελίνης ο οποίος επελέγη από την Οργανωτική Επιτροπή της αποστολής για τον σκοπό αυτό.
Αξίζει να σημειωθεί πώς λίγο πριν μπουν στην πλατεία του Ryde οι διοργανωτές εφοδίασαν τους αθλητές και τις αθλήτριες με έγχρωμα μαξιλαράκια στα οποία κάθισαν όλοι για να μπορεί να βλέπει την εξέδρα ακόμα κι ο τελευταίος αθλητής όσο μακριά κι αν ήταν
Ο κ. Bull καλωσόρισε όλο τον κόσμο με τον παρουσιαστή της τελετής λίγο πριν να μιλάει και να χειροκροτείται για 40.000 κόσμο στο Ryde και να αποθεώνεται κι αυτός με την σειρά του.
Ο κ. Petersson είπε πώς η προσπάθεια να δίνεται ζωή σε όλα τα νησιά μέλη της IGA θα συνεχισθεί.
Ακολούθως ο κ. Κωε αφού εξήγησε σε όλους τους παρευρισκόμενους πώς δέχθηκε αμέσως να προσφέρει την βοήθεια του σε αυτήν την διοργάνωση κήρυξε την έναρξη των αγώνων μέσα σε πανδαιμόνιο.13
ΚΕΦΑΤΗ Η ΡΟΔΟΣ
Πρέπει να σημειωθεί πώς η Ροδίτικη αποστολή στους δρόμους Ryde έκλεψε την παράσταση. Είχε ρυθμό, κέφι και έδινε μια ξεχωριστή νότα στην όλη παρέλαση.
Ο Γιάννης Κουτσελίνης με την Ελληνική σημαία ήταν μπροστά έχοντας δίπλα του την Κλέλια Θεοδώρου με την στάμνα και το νερό.
Πίσω τους ακριβώς η ομάδα του ποδοσφαίρου με τον Παναγιώτη Μαθιό στις στάσεις της πομπής να δίνει με τον δικό του Λάτιν τρόπο το κέφι, τον ενθουσιασμό και το χαμόγελο με ένα άκρως ποδοσφαιρικό τρόπο.
Ακολουθούσαν οι υπόλοιποι αθλητές-τριες με τους προπονητές τους ενώ την οπισθοφυλακή αποτελούσαν η γυναικεία ομάδα του βόλεϊ με τους προπονητές τους και καθώς ο ψηλός πάντα πάει πίσω τελευταίοι ήσαν οι μπασκετμπολίστες .
Γυρω τις 9 ώρα Αγγλίας κι αφού ο Λόρδος Κώε είχε κηρύξει την έναρξη των αγώνων οι αθλητές-τριες άρχισαν να αποχωρούν πετώντας στον αέρα τα μαξιλαράκια με όλο τον κόσμο να τον διακρίνει μια γλυκιά κόπωση ..τέσσερις ώρες ήσαν αυτές …
Τώρα η επόμενη τελετή έναρξης είναι το 2013 στην Βερμούδα κι η οργανωτική επιτροπή του νησιού μας αρχίσει από την άφιξη της στο νησί  να σκέφτεται μια ακόμα συμμετοχή.

Isle of Wight: Νικήτας Κουσκούσης, Χρήστους Γρουίτσης, Γιώργος Κατσιδώνης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments