Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα «Να κάνουν και λίγο πίσω»

«Να κάνουν και λίγο πίσω»

0
meimaris
Dodekanisos

Για τη νέα…μόδα των αποχωρήσεων σωματείων από τα τοπικά πρωταθλήματα μίλησε στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου κ. Κυριάκος Μεϊμάρης. Αφορμή για την επικοινωνία μας, στάθηκε η απόφαση του Ποσειδώνα Καρπάθου να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, λόγω κυρίως των ορισμών των αγώνων του, που σύμφωνα με τους Καρπάθιους γίνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο κ. Μεϊμάρης μας είπε σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την ομάδα της Καρπάθου:
«Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα του Ποσειδώνα, όμως θα πρέπει να αναλογισθούν οι ιθύνοντες του, ότι ο ορισμός των αγώνων γίνεται μετά από συνεννόηση των δύο σωματείων με την επιτροπή πρωταθλήματος. Η Κάρπαθος είναι ανέκαθεν το πιο προβληματικό σημείο του νομού, λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται, αλλά και των δρομολογίων, αεροπορικών και ακτοπλοϊκών, τα οποία δεν «βολεύουν» πάντα όλες τις ομάδες. Μάλιστα πριν από περίπου μια εβδομάδα είχαμε μια συζήτηση για τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ποσειδώνας με τους ανθρώπους της ομάδας. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι κάνουμε όλες τις προσπάθειες που χρειάζεται για να ικανοποιήσουμε και τα δύο σωματεία που αγωνίζονται, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν και πάντα μετά από συνεννόηση».
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Δεν είναι λόγος αποχώρησης ένας ορισμός που δεν βολεύει κάποιο σωματείο. Όλες οι ομάδες που πρέπει να μετακινηθούν, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, «κάνουν πίσω» σε ορισμένες περιπτώσεις, ώστε να εξυπηρετηθούν όλα τα σωματεία που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης, και αυτό πρέπει να γίνει από όλες τις ομάδες, δηλαδή αμοιβαίες υποχωρήσεις για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Η ΕΠΣΔ έχει την υποχρέωση να ορίσει τους αγώνες, αφού ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι και από εκεί και πέρα τα σωματεία συνεννοούνται για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα».
Η πρόσφατη αποχώρηση του Καλυμνιακού από το πρωτάθλημα, αλλά και η πρόσφατη απειλή της Δόξας Ψίνθου, που επίσης ήθελε να αποχωρήσει, όμως τελικά δεν το έκανε πράξη αποτελεί σίγουρα ένα καινούριο φαινόμενο στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου. Ο Κυριάκος Μεϊμάρης μας είπε σχετικά:
«Όσον αφορά τον Καλυμνιακό μπορώ να πω ότι δεν αποχώρησε, αλλά αυτοκτόνησε. Σέβομαι την απόφαση ενός σωματείου για αποχωρήσει από το πρωτάθλημα αν οι λόγοι είναι οικονομικής φύσεως και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, όμως δεν θεωρώ σωστό να αποχωρεί μια ομάδα επειδή θεωρεί ότι αδικήθηκε από τη διαιτησία ή για άλλους αγωνιστικούς λόγους. Όλοι μάθαμε τι συνέβη εκείνη την ημέρα στην Κάλυμνο στο παιχνίδι με τον Ευαγόρα και τον προπηλακισμό του διαιτητή. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν. Σχετικά με τη Δόξα, το ίδιο πρόβλημα είχαν και στη Ψίνθο, όμως τελικά αποφάσισαν με βάση την κοινή λογική. Θα πρέπει και οι παράγοντες των ομάδων να προσπαθούν να λύνουν τα προβλήματα μεταξύ τους και όχι να τα διογκώνουν μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.»

Πηγή: εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments