Αρχική Επικαιρότητα Κύπρος: Στην πορτοκαλί λίστα Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και Πορτογαλία

Κύπρος: Στην πορτοκαλί λίστα Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και Πορτογαλία

0
Dodekanisos

Οι κυπριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες από τη Γαλλία, την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία και την Ουρουγουάη δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα καθώς οι χώρες έχουν μεταφερθεί από την κόκκινη λίστα στην πορτοκαλί.

Ωστόσο, οι αφίξεις από χώρες στην πορτοκαλί λίστα της Κύπρου πρέπει να προσφέρουν PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξη για να εισέλθουν στην Κύπρο.

Η πορτοκαλί λίστα της Κύπρου περιλαμβάνει τις ακόλουθες χώρες:

Κράτη μέλη της ΕΕ: ​​Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Φινλανδία
Μικροκράτη: Ανδόρα, Πόλη του Βατικανού
Μέλη Σένγκεν: Ισλανδία
Τρίτες χώρες: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Σιγκαπούρη

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική εκτίμηση κινδύνου, η Λετονία και η Ρουμανία έχουν αφαιρεθεί από την πορτοκαλί κατηγορία, καθώς τα ποσοστά μόλυνσης των χωρών με COVID-19 έχουν αυξηθεί. Από τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες πρέπει να παρουσιάσουν ένα τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την αναχώρηση και να υποβληθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, ή να πραγματοποιήσουν ένα self test τεστ κατά την άφιξή τους στη χώρα, προκειμένου να αποτραπεί η απομόνωση.

Οι υπόλοιπες χώρες στις κόκκινες χώρες ή χώρες υψηλού κινδύνου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Κράτη μέλη της ΕΕ: ​​Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Κροατία, Λιθουανία, Σλοβενία
Μικροκράτη: Μονακό, Σαν Μαρίνο
Μέλη Σένγκεν: Ελβετία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία
Τρίτες χώρες: Αίγυπτος, Αρμενία, Γεωργία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Λίβανος, Νότια Κορέα, Ουκρανία, Ρωσία, Σερβία

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση κινδύνου, η Βοσνία -Ερζεγοβίνη και η Μολδαβία δεν θεωρούνται πλέον κόκκινες χώρες.

Δεν έχουν εφαρμοστεί αλλαγές στην πράσινη κατηγορία, η οποία, όπως δείχνει η παρακάτω λίστα, παραμένει η ίδια:

Κράτη μέλη της ΕΕ: ​​Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία
Τρίτες χώρες: Αυστραλία, Ιορδανία, Νέα Ζηλανδία, Σαουδική Αραβία
Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19 ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο εξαιρούνται από τους διαγνωστικούς ελέγχους και την καραντίνας. Η χώρα έχει επίσης συνδεθεί επιτυχώς με την διαδικτυακή πύλη της ΕΕ για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, επιτρέποντας στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες και εκείνους που έχουν αναρρώσει να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ΕΕ παρουσιάζοντας ψηφιακά ή φυσικά το έγγραφο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments