Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Κυπριώτης: “Πρέπει να δούμε το ποδόσφαιρο αλλιώς!”

Κυπριώτης: “Πρέπει να δούμε το ποδόσφαιρο αλλιώς!”

0
Dodekanisos

Έντονους προβληματισμούς για το μέλλον το ποδοσφαίρου στην περιοχή μας εκφράζει μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο news12 ο γενικός αρχηγός της ΑΕ Κατταβιάς και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιάννης Κυπριώτης. Ο ίδιος τονίζει ότι πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να δούμε το ποδόσφαιρο από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Συγκεκριμένα είπε:
«Όπως ξέρουμε στις ομάδες της Α’ Κατηγορίας που έχουν και τα μεγαλύτερα μπάτζετ, τα χρήματα βγαίνουν κατά 60% περίπου από τους χορηγούς και τους φίλους. Ποιες πόρτες θα χτυπήσουμε πλέον οι παράγοντες και ποιοι θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τη νέα χρονιά όταν θα θέσουν την προτεραιότητα της βιωσιμότητας;. Το σίγουρο είναι ότι τα πρωταθλήματα θα αλλάξουν πάρα πολύ».

Ο Γιάννης Κυπριώτης επεσήμανε και την αναγκαιότητα να δούμε το ποδόσφαιρο από άλλη οπτική γωνία:
«Είναι απαραίτητο να δούμε το ποδόσφαιρο αλλιώς και ίσως τώρα με τον κορωνοϊό το κάνουμε. Κάθε χρόνο γίνεται ένα μεγάλο παζάρι στις μεταγραφές. Ποιος θα πάρει τον καλύτερο παίκτη. Νοσταλγώ όμως να δούμε μια χρονιά με τις ομάδες των μεγάλων χωριών όμως να έχουμε γηγενείς παίκτες, από την περιοχή μας. Για παράδειγμα ο Άρης να έχει Αρχαγγελίτες, ο Φοίβος, Κρεμαστενούς και πάει λέγοντας. Πιστέψτε με ότι θα προτιμούσα η ομάδα μου, η ΑΕ Κατταβιάς να είναι στη Γ’ Κατηγορία με δεκαπέντε Κατταβενούς παρά να συμμετέχει στην Α’ Κατηγορία με το μοντέλο που ακολουθούμε. Τι θα γίνει δηλαδή αν μια ομάδα τερματίσει 7η, 8η, 9η ή 10η; Θα αλλάξει άραγε κάτι; Ακούμε κάθε χρόνο για Ακαδημίες. Που πάνε άραγε αυτά τα παιδιά; Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ έντονος προβληματισμός. Σπαταλάμε κάθε χρόνο ένα σωρό χρήματα για μεταγραφές και στο φινάλε τι μένει; Τίποτα απολύτως. Ένα μηδενικό. Μα αν το δούμε και ρεαλιστικά, καμία άλλη ομάδα πλην των Διαγόρα, Ρόδου και Ιάλυσου δεν μπορεί να σταθεί ουσιαστικά σε Εθνική κατηγορία. Τι σημαίνει λοιπόν να πάρει κάποιος το πρωτάθλημα; Να πάει που; Τι θα αλλάξει αν δεν τερματίσει στην 1η θέση αλλά κάποιες πιο πίσω; Δεν μπορεί να ξοδεύουμε χιλιάδες ευρώ για μεταγραφές και να μην έχουμε 1000 ευρώ να δώσουμε για να αγοράσουμε μπογιές για το γήπεδο μας και να περιμένουμε τον ΔΟΠΑΡ. Πως γίνεται μια ομάδα μεγάλου χωριού της Α’ Κατηγορίας να έχει βγει εκτός στόχων και τον Ιανουάριο να κάνει δυο ηχηρές μεταγραφές αντί να βάλει δυο πιτσιρικάδες μέσα να αγωνιστούν; Αυτοί πιστεύω ότι είναι σημαντικοί προβληματισμού που καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. Είναι επιτακτική ανάγκη με αφορμή πλέον και τον κορωνοϊό να δούμε το ποδόσφαιρο από άλλη οπτική γωνία».

Όσον αφορά την κατάσταση που βιώνουμε, είπε:
«Καταρχήν θέλω να πω ότι όλοι είμαστε συγκλονισμένοι με αυτά που ζούμε και όλοι θέλουμε να το ξεπεράσουμε και να μπούμε σε μια κανονικότητα. Ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος πιστεύω ότι θα ήθελα να κριθούν όλα μέσα στο γήπεδο και να πάρουν όλοι αυτό που τους αναλογεί. Τα θέματα όμως είναι σίγουρα πολλά και δεν μπορεί να είναι ξεκάθαρη η επόμενη ημέρα. Θα είναι πολύ δύσκολο. Στην καλύτερη περίπτωση να παίξουμε τον Μαϊο που όμως και πάλι δεν θα είναι εύκολο. Θα έχουν ξεκινήσει και οι δουλειές και οι παίκτες θα βάλουν άλλες προτεραιότητες. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να ζητούν άδειες και ρεπό. Και ας μην ξεχνάμε ότι θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και αργότερα, όταν θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Πόσα ρεπό και πόσες άδειες είναι εφικτό να πάρουν για να είναι …κανονικοί ποδοσφαιριστές;».

Σχετικά με το τι προτείνει να γίνει, τόνισε τα εξής:
«Αν δεν καταστεί δυνατό να παίξουμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, πιστεύω ότι θα πρέπει να επικυρωθούν οι βαθμολογίες και το πρωτάθλημα να τελειώσει εδώ. Έτσι και αλλιώς θεωρώ ότι η μέχρι τώρα βαθμολογία λέει αλήθειες σχετικά με την δυναμική των ομάδων. Αντικειμενικά, η ομάδα μου είναι σωσμένη με το …ενάμιση πόδι και ο ΑΟ Πυλίου θα είναι ο πρωταθλητής. Θέμα με τη σωτηρία τους έχουν η ΑΕ Λέρου, ο Κλεάνθης, η Δόξα Καρδάμαινας και η ΑΕ Κως. Η μόνη αδικία κατά τη γνώμη μου θα είναι για τη Δόξα Καρδάμαινας που θεωρώ ότι δεν πρέπει να υποβιβαστεί. Θα έπρεπε να είναι πάνω από τη ζώνη σωτηρίας, εκεί που βρίσκεται τώρα η ΑΕ Κως. Και αυτό το αναφέρω χωρίς να έχω κάποια συμπάθεια ή αντιπάθεια αλλά με βάση το τι έχουμε δει έως τώρα από καθαρά αγωνιστικής άποψης».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments