Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Κυπελλούχος Δωδεκανήσου ο ΑΕΡΑ Αφάντου

Κυπελλούχος Δωδεκανήσου ο ΑΕΡΑ Αφάντου

0
Dodekanisos

Ο ΑΕΡΑ είναι ο νέος κυπελλούχος της Δωδεκανήσου. Η ομάδα του Αφάντου νίκησε με 2 – 1 τον Φοίβο Κρεμαστής στο σημερινό τελικό του «Οικονομιδείου» και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μετά από ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι με αρκετές μονομαχίες και μια κόκκινη κάρτα σε παίκτη του Φοίβου, οι «κόκκινοι» του Ανδρέα Σταύρου «λύγισαν» τον αντίπαλο τους στην επανάληψη και ειδικά από το σημείο που έπαιξαν με παίκτη παραπάνω (71’).

Το φιλμ του αγώνα
Στο 1’ μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά και προσωρινή απόκρουση του Λεφάλα, ο Μικκιού σούταρε από πολύ καλό σημείο μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε.
Στο 23’ μετά από γύρισμα του Κοντού από τα δεξιά, ο Φιλλιπάκος από την πλάτη της άμυνας με κοντινό πλασέ έκανε το 1 – 0.
Στο 33’ ο Ορφανίδης έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Κιοσέογλου πήρε την κεφαλιά με τον Θανόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.
Στο 50’ ο Χατζησάββας έκανε ένα ισχυρό σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Θανόπουλο να αποκρούει με το ένα χέρι σε κόρνερ.
Στο 57’ ο Κιοσέογλου με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα  δίχτυα κάνοντας το 1 – 1.
Στο 75’ ο Τζουανάκης πήρε τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας κάνοντας το πλασέ πάνω στην κίνηση αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι και να καταλήξει άουτ σε μια πολύ καλή στιγμή για τον ΑΕΡΑ.
Στο 80’ o Τζουανάκης ελίχθηκε από τα δεξιά, έκανε το σουτ από τα ύψος της περιοχής με τον Κεφάλα να αποκρούσει. Η μπάλα στην επαναφορά της όμως έφθασε στον Αρφαρά που από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για να κάνει έτσι το 2 – 1.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Κωτσόπουλος, Γιαννούλης). Στο 71΄ο Καραγεωργίου αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) για αντικανονικό μαρκάρισμα αφήνοντας τον Φοίβο με δέκα παίκτες.

Οι συνθέσεις των ομάδων είναι οι ακόλουθες:
ΑΕΡΑ: Θανόπουλος, Κορλός, Πομπού, Φυλακούρης, Παπασταματίου, Φλεβάρης (55’ Tομσιού, 94’ Πλύγκος), Νικήτας, Κοντός (85’ Μάρκο Σίλβα) , Αρφαράς, Τζουανάκης, Φιλιππάκος (56’ Καζιώτης)
ΦΟΙΒΟΣ: Κεφάλας, Ταφάνι (84’ Κουδούνης), Ορφανίδης, Στ. Δαφερέρας (46’ Σ. Ορφανίδης), Κρητικός, Μικκιού (92’ Πιπέρης), Χατζησάββας, Μπαϊρακτάρης (84’ Μουσιούρας), Κιοσέογλου, Μόσχος, Πεταυράκης (46’ Καραγεωργίου)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments