Αρχική Αθλητικά νέα Κύπελλο… σημαίνει εκπλήξεις!

Κύπελλο… σημαίνει εκπλήξεις!

0
Cambridge United Football Club / Facebook
Dodekanisos

Το κύπελλο διαχρονικά θεωρείται ο θεσμός των εκπλήξεων. Μία τέτοια έκπληξη σημειώθηκε σήμερα στο κύπελλο Αγγλίας. Ειδικότερα, η Cambridge United κατάφερε να αποκλείσει στη φάση των «64» στο FA Cup τη Νιούκαστλ! Και μάλιστα μέσα στο «St James’ Park»! 

Η Cambridge, λοιπόν, μπορεί να αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας, όμως κατάφερε να εξασφαλίσει ένα ιστορικό «διπλό» μέσα στο «St. James Park» (0-1). Κάτι που σήμανε τον αποκλεισμό του πιο ακριβού συλλόγου στον πλανήτη! Από τον τρίτο μόλις γύρο της διοργάνωσης! Για την ιστορία, ο 28χρονος Άγγλος επιθετικός Joe Ironside πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 56ο λεπτό.

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο το κύπελλο διαχρονικά θεωρείται ο θεσμός των εκπλήξεων. Γι’ αυτό και πολλές χώρες διοργανώνουν νοκ άουτ τις αναμετρήσεις (και ίσως στην έδρα της ανίσχυρης ομάδας όπως στο κύπελλο Γαλλίας). Γράψτε λάθος, διότι αυτό δεν συμβαίνει παντού. Υπάρχει μία χώρα στον κόσμο (χαρακτηρίστε με υπερβολικό) που δεν σέβεται ούτε την διοργάνωση ούτε αγαπάει τις εκπλήξεις. Ο λόγος για την Ελλάδα.

Flash back στην φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Λεβαδειακός κερδίζει 3-2 τον Ολυμπιακό στην Λειβαδιά και η Λάρισα παίρνει ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ. Υπό την προϋπόθεση ότι υπήρχε ο στοιχειώδης σεβασμός στην διοργάνωση, τόσο ο Λεβαδειακός και πιθανότατα η Λάρισα θα είχαν προκριθεί στην οκτάδα. Μάλιστα, οι «βυσσινί» θα είχαν πάει τον αγώνα σε παράταση και ίσως στα πέναλτι. Θα μπορούσαν δηλαδή να είχαν προκριθεί. Ωστόσο για να σιγουρέψουμε ότι θα περάσουν όλοι οι «μεγάλοι» και δεν θα πέσουν «θύματα» εκπλήξεων, υπάρχουν και αγώνες ρεβάνς. Fast forward 20 ημέρες αργότερα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ επικρατούν στους αγώνες των ρεβάνς σε «Γ. Καραϊσκάκης» και «Τούμπα» αντίστοιχα και προκρίνονται. Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Δεν είναι καν κύπελλο.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments