Αρχική Videos Κύπελλο Ελλάδας: Δύο ρεβάνς… «φωτιά»!

Κύπελλο Ελλάδας: Δύο ρεβάνς… «φωτιά»!

0
Dodekanisos

Δύο ρεβάνς… «φωτιά» περιλαμβάνουν οι ρεβάνς στο κύπελλο Ελλάδας, καθώς οι δύο σύλλογοι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ και Άρης έμειναν στο απόλυτο μηδέν κόντρα σε ΑΕΚ και Λαμία. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» από τον πρώτο αγώνα την υπόθεση πρόκριση. Ενώ ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, ωστόσο μπορεί το συγκεκριμένο σκορ δίνει περιθώρια ανατροπής. Άλλωστε το ίδιο είχε συμβεί και κόντρα στον Λεβαδειακό (ήττα 3-2 στην Λιβαδειά, νίκη 2-0 στον Πειραιά). 

Στην Αθήνα θα κριθεί το εισιτήριο πρόκρισης στην ημιτελική φάση στο κύπελλο Ελλάδας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Μετά την πρώτη αναμέτρηση των δύο «δικεφάλων» στην «Τούμπα» καμία εκ των δύο δεν κατόρθωσε να βρει το πολυπόθητο γκολ (0-0). 

Η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη, όπως και οι φάσεις που δημιούργησαν οι δύο ομάδες προς τα αντίπαλα δίχτυα. Η ΑΕΚ, στην κυριότερη από τις ευκαιρίες της, στο 34’, δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, καθώς το πλασέ του Γέβτιτς, απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Και στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ ήταν αποδοτικότερη. Μάλιστα σκόραρε στο 56’ με τον Τσούμπερ, το γκολ, όμως, με τη βοήθεια του VAR, δε μέτρησε, για οφσάιντ. Ο Τσούμπερ, έξι λεπτά αργότερα, βρέθηκε εκ νέου σε θέση βολής, ο Πασχαλάκης -για μια ακόμη φορά- εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να γίνει επιθετικότερος μετά τις αλλαγές που έκανε ο Λουτσέσκου από το 70’ και μετά. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν στο 77’ όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε οριζόντιο δοκάρι, ύστερα από σέντρα του Λύρατζη. 

Από εκεί και πέρα, η «Ένωση» μετά το 0-0 της «Τούμπας» έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα καθώς θα αγωνιστεί στην έδρα της. Ωστόσο η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοιχτή, ενώ με το εκτός έδρας γκολ να είναι σε ισχύ στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζης, Σίντκλεϊ (71′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Κούρτιτς, Ζαμπά (71′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (77′ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (77′ Σβιντέρσκι).

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι ,Σιμόες (90+2′ Σβάρνας), Γέβτιτς (81′ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (87′ Χατζησαφί).

ΑΡΗΣ – ΛΑΜΙΑ 0-0

Απόλυτο μηδέν και στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς Άρης και Λαμία έμειναν στην «λευκή» ισοπαλία στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά στο κύπελλο Ελλάδας. Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη Λαμία.

Παρά τη σημαντική της υπεροχή η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Πλέον καλείται να πάρει αποτέλεσμα εκτός έδρας εάν θέλει πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Λαμία ακολούθησε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης παθητική προσέγγιση με τον Άρη να δημιουργεί πολλές τελικές στο πρώτο ημίχρονο, ενώ, στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν την πίεση που δέχονται και να μην απειληθούν ιδιαίτερα.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα (60′ Ντένις), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Λούμορ, Σούντγκρεν, Σάσα, Τζέγκο (60′ Εντιαγέ), Γκάμα (60′ Γκαρσία), Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Μάνος

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοβ, Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νούνιες (90+4′ Αντέτζο), Καραμάνος (71′ Μπαγκουρά), Ρόμανιτς, Ταϊρόν (64′ Τζανδάρης), Αραμπούλι

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments