Κυνικός Στόλτενμπεργ, «το ΝΑΤΟ δεν θα υπερασπιστεί την Κύπρο!»

0
Dodekanisos

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει για να υπερασπιστεί την Κύπρο σε περίπτωση επίθεσης από τη Χεζμπολάχ, επικαλούμενος τη μη συμμετοχή της Κύπρου στη στρατιωτική συμμαχία.

Οι δηλώσεις έρχονται μετά την προειδοποίηση του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ Sayyed Hassan Nasrallah την Τετάρτη ότι η Λιβανική Αντίσταση θεωρεί οποιαδήποτε πιθανή χρήση των κυπριακών αεροδρομίων και στρατιωτικών βάσεων από το Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσης στον Λίβανο ως συμμετοχή της Κύπρου στον πόλεμο.

«Η Κύπρος δεν είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κάνουμε εικασίες, αλλά πρώτα απ ‘όλα, νομίζω ότι είναι σημαντικό να αποτραπεί αυτό από το να συμβεί», είπε ο Στόλτενμπεργκ όταν ρωτήθηκε εάν το ΝΑΤΟ θα απαντούσε σε επίθεση στην Κύπρο από τη Χεζμπολάχ σε περίπτωση που συμμετείχε σε ισραηλινή επίθεση. Ωστόσο το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί το ΝΑΤΟ υπερασπίζεται τόσο έντονα την Ουκρανία που επίσης δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Το «Ισραήλ» ισχυρίστηκε ότι είχε εξουσιοδοτήσει και οριστικοποιήσει τα επιχειρησιακά σχέδια για μια χερσαία και αεροπορική επίθεση στον Λίβανο. Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς ισχυρίστηκε αργότερα ότι το “Ισραήλ” πλησίαζε σε απόφαση να “αλλάξει τους κανόνες” σχετικά με τη Χεζμπολάχ και τον Λίβανο, προειδοποιώντας για μια συνολική σύγκρουση και σημαντικές επιπτώσεις για τη Χεζμπολάχ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments