Αρχική Videos Κύμα χρεωκοπιών και πτωχεύσεων στην Ευρώπη!

Κύμα χρεωκοπιών και πτωχεύσεων στην Ευρώπη!

0

Ο αριθμός των πτωχεύσεων μεταξύ των επιχειρήσεων της ΕΕ αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022 από τότε που άρχισαν τα ρεκόρ το 2015, καθώς το μπλοκ παραπαίει στα όρια της ύφεσης, ανέφερε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία Eurostat. Οι χρεοκοπίες αυξήθηκαν κατά 26,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ τα επίπεδα εγγραφής επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 0,2% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Eurostat ανέφερε ότι η τάση παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των δηλώσεων πτώχευσης αυξήθηκε και στα τέσσερα τρίμηνα του 2022».  Ο οργανισμός σημείωσε επίσης ότι επηρεάστηκαν όλοι οι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

«Εξετάζοντας συγκεκριμένα τις πτωχεύσεις ανά δραστηριότητα, όλοι οι τομείς κατέγραψαν αυξήσεις στον αριθμό των πτωχεύσεων το τέταρτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο», αναφέρεται στην έκθεση.

Η σοβαρή ενεργειακή κρίση και η επακόλουθη κρίση κόστους ζωής συνέβαλαν σε ένα κύμα αφερεγγυότητας σε ολόκληρη την ΕΕ. Οι τομείς με τα υψηλότερα επίπεδα αθέτησης υποχρεώσεων ήταν οι μεταφορές και η αποθήκευση, με άνοδο 72,2% και οι υπηρεσίες διαμονής και τροφίμων με άνοδο 39,4%. Η εκπαίδευση, η υγεία και οι κοινωνικές δραστηριότητες παρουσίασαν αύξηση 29,5%.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments