Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική “Κυανέρυθρη” πρόκριση στο “Οικονομίδειο”

“Κυανέρυθρη” πρόκριση στο “Οικονομίδειο”

0
Dodekanisos

Με ένα τέρμα που σημειώσε ο Ντουαλά στην παράταση, ο Διαγόρας νίκησε τον Ιάλυσο με 1 – 0 στο «Οικονομίδειο» και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για την ημιτελική φάση του κυπέλλου της Δωδεκανήσου. Ο έγχρωμος παίκτης του Διαγόρα είχε περάσει δευτερόλεπτα νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο και ουσιαστικά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, κατάφερε να σκοράρει και να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Λίγο πριν το τέρμα, ο Ιάλυσος έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Τσούπρου ο οποίος τράβηκε τον Καρπαθάκη στο χώρο του κέντρου και ενός αυτός προσπαθούσε να φύγει στην αντεπίθεση. Ήταν μια καθοριστική στιγμή του ντέρμπι δεδομένου ότι στην αμέσως επόμενη φάση προήλθε το γκολ με το οποίο κρίθηκε ο αγώνας.

Γενικώς ήταν ένα μέτριο παιχνίδι που δεν είχε να προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους φιλάθλους που τον παρακολούθησαν. Ο Διαγόρας πάντως ήταν η ομάδα που έχασε τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες της αναμέτρησης, άρα με βάση αυτό αλλά και τη συνολική παρουσία μπορούμε να πούμε ότι δίκαια πήρε την πρόκριση. Ο Ιάλυσος ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν θύμησε την ομάδα του πρωταθλήματος. Σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση μπόρεσε να κάνει μια όλη και όλη πολύ καλή ευκαιρία η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να του δώσει κάτι περισσότερο. Το παιχνίδι έγινε σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο από την βροχή που είχε προηγηθεί, στοιχείο που δυσκόλεψε τις κινήσεις των παικτών και των δυο ομάδων. Στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι και τα μισά περίπου το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, όμως από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι. Στην επανάληψη, η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα και δεν είναι τυχαίο ότι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε ούτε μια καλή ευκαιρία εκατέρωθεν.

Το φιλμ του αγώνα
Στο 5’ ο Πινιώτης έκανε το πλασέ από θέση τετ α τετ αλλά ο Ανδρούτσος κατάφερε να αποκρούσει τη μπάλα.
Στο 38’ ο Γλυνός έκανε μια δύσκολη προσπάθεια από τα αριστερά όπου παρά την ασφυκτική πίεση στάθηκε όρθιος. Πάσαρε στον Πινιώτη ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 95’ ο Δωματάς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Στεφανίδης πήρε την κεφαλιά από πολύ καλό σημείο όμως ο Τσάμης απόκρουσε. Αυτή ήταν η σημαντικότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
Στο 99’ ο Μπουρλάκης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ντουαλά στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα με πλασέ από την καρδιά της άμυνας του Ιάλυσου έκανε το 0 – 1.
Στο 116’ και πάλι από σέντρα του Μπουρλάκη, ο Ντουαλά απέφυγε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε αλλά πάνω στη γραμμή κατάφερε να διώξει ο Ομπίνα και να σώσει την εστία της ομάδας του από μια βέβαιη παραβίαση.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Κακουλίδης (Κοκμότος, Ναζιρόπουλος) ο οποίος στο 98’ απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Τσούπρο για κράτημα στον Καρπαθάκη ο οποίος προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση. Πολλά παράπονα από τη διαιτησία έχει η ομάδα του Ιάλυσου και μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης εκφράστηκαν έντονα από μερίδα ποδοσφαιριστών.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Παναγιωτόπουλος, Μακρυδημήτρης, Τσούπρος, Χειμωνέττος, Μπάρδης (46’ Δελαπόρτας), Ρεκλείτης (107’ Περογαμβράκης), Πετράτος (75’ Ομπίνα), Παπαδόπουλος (76’ Δωματάς), Βελλίνης, Στεφανίδης
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τσάμης, Βέρτζος, Παγώνης, Ευαγγελιδάκης, Προβατίδης, Καρπαθάκης, Μεντί (54’ λ.τ. Χατζησάββας), Γλυνός (97’ Ντουαλά), Δήμας, Γεωργίου (78’ Μπουρλάκης), Πινιώτης (113΄ Μπαξεβάνος)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments