Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα «Κυανέρυθρη» κούπα!

«Κυανέρυθρη» κούπα!

0
Dodekanisos

Ο Διαγόρας επικράτησε στην Ιαλυσό του Άρη Αρχαγγέλου

Ο Διαγόρας Ρόδου είναι ο κυπελλούχος Δωδεκανήσου για την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017! Μετά από έναν τελικό που δεν είχε η αλήθεια να προσφέρει και πάρα πολλές συγκινήσεις, κέρδισε τον Άρη Αρχαγγέλλου χάρις σε ένα τέρμα που σημείωσε ο Παπαδημήτρης με προβολή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά δεν έλειψαν και οι ασχήμιες οι οποίες αμαύρωσαν την γιορτή του ποδοσφαίρου. Πρωταγωνιστές ήταν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους αλλά και μερίδα φιλάθλων του Άρη Αρχαγγέλου οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις ξέφυγαν. Ευτυχώς που οι ψυχραιμότεροι ήταν πολύ περισσότεροι και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και έτσι τα επεισόδια δεν γενικεύτηκαν. Σε γενικές γραμμές, έγινε ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και ασφαλώς θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Το μόνο που θα μείνει στην ιστορία είναι το ότι ο Διαγόρας πρόσθεσε ακόμα ένα κύπελλο στη συλλογή του. Παρά την βροχή και τον άσχημο καιρό, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΠΣΔ και έδωσε το παρών στο γήπεδο. Υπολογίζονται σε περίπου 1000 θεατές όσοι ήταν στο «Οικονομίδειο» για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Τελικός σε δύσκολες συνθήκες
Σε ότι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο τελικός έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η βροχή έπεφτε ασταμάτητα ενώ στο δεύτερο μπορεί να σταμάτησε, όμως ο αγωνιστικός χώρος είχε ήδη μετατραπεί σε βούρκο με αποτέλεσμα και οι ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να παίξουν ορθολογικά. Ο Διαγόρας στο διάστημα αυτό, έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και δεν απειλήθηκε καθόλου από τους αντιπάλους του οι οποίοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν με αξιώσεις τα καρέ του Κεφάλα.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν σαφώς καλύτερος με τον Διαγόρα να ελέγχει και πάλι τον ρυθμό από το 15’ και μετά (στο πρώτο τέταρτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο) και τον Άρη όμως να κάνει αισθητή την παρουσία του κατά διαστήματα και να δημιουργεί και δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Καθοριστική η φάση του γκολ
Στην οικονομία του παιχνιδιού, το γκολ που σημείωσε ο Διαγόρας στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, είναι αναμφίβολα η πιο καθοριστική φάση του αγώνα. Το γκολ αυτό έδωσε το δικαίωμα στο «γηραιό» να κάνει πιο εύκολα τη διαχείριση του στην επανάληψη πάνω στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο, μη επιτρέποντας στον Άρη να απειλήσει. Το τέρμα αυτό, έδιωξε παράλληλα όλο το άγχος από τους «κυανέρυθρους» και το …φόρτωσε στους «κιτρινόμαυρους».  Από εκεί και πέρα, μια ακόμα καθοριστική στιγμή για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν η αποβολή του Τσελεπίδη στο 72’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσελεπίδης για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μαρίνου. Το γεγονός ότι ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες σε ένα καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού, δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο του.

Το μοναδικό τέρμα
Στο 47′ ο Αντώνης Αθανασίου εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Παπαδημήτρης με προβολή μέσα από την περιοχή έκανε το 1 – 0!

Άλλες φάσεις
Στο 3′ πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Μάλλιο να σουτάρει μέσα απο την περιοχή και τον Κεφάλα να αποκρούει σε κόρνερ
Στο 27′ ο Σταμούλης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γκίκας έκανε μια δύσκολη κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας, με τον Κεφάλα να αποκρούσει με διπλή προσπάθεια σε κόρνερ.
Στο 28 ο Αντώνης Αθανασίου εκτέλεσε κόρνερ και ο Κιοσέογλου έκανε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα να αναπηδήσει στο έδαφος και να περάσει ελαφρώς δίπλα από το δοκάρι (άουτ). Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τον Διαγόρα στο πρώτο ημίχρονο εκτός από το γκολ.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Μίαρης (Μαυρουδής, Τσέτσος)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΡΗΣ: Βαρέλης, Συμεωνίδης, Τσελεπίδης, Ζαρκαδούλας, Σταμούλης (51’ Σκυλλαράκης), Γιαννιού (60’ Μαρκόπουλος), Πατσιαούρας (73’ Θεοδωρή), Κοντόγιαννος, Γκίκας, Μάλλιος, Μπαιρακτάρης
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Κεφάλας, Χειμωνέττος.Πεταυράκης (62’ Τσαγκάρης), Παπαδημήτρης, Αθανασίου Παντελής, Αθανασίου Αντώνης, Μαθιός (83’ Χατζηκοσμάς), Μαρίνου, Κιοσέογλου (94΄Πομπού), Γεωργαλλής, Κορλός

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments