Αρχική Επικαιρότητα Κρύβει τη λίστα φίλων το facebook ως μετρό ασφαλείας στο Αφγανιστάν

Κρύβει τη λίστα φίλων το facebook ως μετρό ασφαλείας στο Αφγανιστάν

0
Dodekanisos

Το Facebook κρύβει λίστες φίλων σε λογαριασμούς στο Αφγανιστάν ως μέτρο ασφαλείας

Η εταιρεία προσθέτει επίσης ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να κλειδώνουν γρήγορα λογαριασμούς του. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο καθώς οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν τις λίστες φίλων στη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να βρουν όσους έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη Δύση, με συχνά θανατηφόρες συνέπειες για εκείνους. 

Καθώς οι Ταλιμπάν ανέκτησαν τον έλεγχο της χώρας την περασμένη εβδομάδα, οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν που φοβούνται τους Ταλιμπάν διαγράφουν από τους λογαριασμούς και τα τηλέφωνά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε φωτογραφία που θα μπορούσε να δείξει σύνδεση με δυτικές χώρες, την πρώην αφγανική κυβέρνηση ή τον αφγανικό στρατό.

Ο επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας του Facebook Nathaniel Gleicher με ανάρτηση στο Twitter έκανε γνωστό ότι το Facebook προχώρησε σε αλλαγές με βάση τα σχόλια ακτιβιστών, δημοσιογράφων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του facebook οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ένα εργαλείο ώστε με ένα κλικ να κλειδώσουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook.

“Όταν το προφίλ τους είναι κλειδωμένο, τα άτομα που δεν είναι φίλοι τους δεν μπορούν να κατεβάσουν ή να μοιραστούν τη φωτογραφία του προφίλ τους ή να δουν δημοσιεύσεις στο χρονολόγιό τους”, εξήγησε ο Gleicher.

Καταργήθηκε επίσης η δυνατότητα των χρηστών να βλέπουν και να αναζητούν λίστες «Φίλοι» για λογαριασμούς Facebook στο Αφγανιστάν, για να προστατεύσουν τους ανθρώπους από τη στόχευση, πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments