Αρχική Επικαιρότητα Κρήτη: Κρεβάτια στο κλειστό του μπάσκετ μόνο για… εμβολιασμένους!

Κρήτη: Κρεβάτια στο κλειστό του μπάσκετ μόνο για… εμβολιασμένους!

0
@CRETAPOST.GR
Dodekanisos

Οι αρμόδιοι φορείς συνεχίζουν τις διεργασίες για την προετοιμασία κλειστών χώρων φιλοξενίας των σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης. Ωστόσο στο φως της δημοσιότητας παρουσιάστηκε ο κοινωνικός διαχωρισμός που αντιμετωπίζουν οι εμβολιασμένοι από τους ανεμβολίαστους. Παρόλο που αναφερόμαστε σε σεισμόπληκτους ανθρώπους, οι οποίοι είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται! 

Ήδη από το πρωί στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου μαζί με άλλους φορείς ετοιμάζουν το κλειστό του μπάσκετ. Στον χώρο, θα φιλοξενηθούν όσοι παραμένουν άστεγοι ή μένουν σε σκηνές στις οποίες δεν προστατεύονται οι άνθρωποι από το κρύο και τις βροχές.

Ωστόσο, το «cretapost», αναφέρει ότι στο κλειστό του μπάσκετ δεν πρόκειται να φιλοξενηθούν μη εμβολιασμένοι πολίτες. Ακόμα και αν έχουν χάσει το σπίτι τους εξαιτίας του σεισμού! Σε χθεσινή σύσκεψη των αρμόδιων αρχών αποφασίστηκε η τήρηση των πρωτόκολλων που αφορούν τους κλειστούς χώρους. Ακόμα και υπό από αυτές τις ειδικές συνθήκες.

«Οι οδηγίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι σε ένα κοινό χώρο δεν μπορεί να μπει μεικτός πληθυσμός. Ακόμα και σε αυτές τις ειδικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει ειπωθεί είναι πως στο κλειστό θα είναι αρχικά εμβολιασμένοι με rapid test», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας και κοινωνικής πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς.

Έντονη ανησυχία από τους μη εμβολιασμένους σεισμόπληκτους

«Εμείς τι  θα κάνουμε; Πού θα πάμε; Θα μείνουμε στο κρύο και την παγωνιά;», ανέφεραν με εμφανή τα σημάδια της απελπισίας κάτοικοι του καταυλισμού του Αρκαλοχωρίου στο cretapost.

«Πρέπει οι αρμόδιοι να σταματήσουν να κάνουν αυτόν τον διαχωρισμό, ειδικά όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για το αν θα μπορούμε να πάμε να πιούμε ένα καφέ σε κλειστό χώρο, μιλάμε για το πώς θα προστατευτούμε από το κρύο και τις βροχές αφού δεν έχουμε σπίτι να μείνουμε. Δεν θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα και για εμάς;», τόνισε μία γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments