Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα “Κράξιμο” στον Μπλοσονάρο, ο κόσμος ζητάει να φύγει!

“Κράξιμο” στον Μπλοσονάρο, ο κόσμος ζητάει να φύγει!

0
Dodekanisos

Ο κόσμος της Βραζιλίας αποδοκίμασε μαζικά τον πρόεδρο της χώρας Ζαίρ Μπολσονάρο, βγαίνοντας στο δρόμο και εκφράζοντας την αντίθεση του για τους χειρισμούς που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά και με την φερόμενη εμπλοκή της κυβέρνησης στην αποψίλωση του Αμαζονίου.

Διοργανώθηκαν διαδηλώσεις όχι μόνο στο Σάο Πάολο αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Βραζιλίας, ενώ οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έλεγαν συνθήματα όπως “Bolsonaro out”, “Enough” και “άνθρωποι πάνω από το κέρδος”.

Όπως γράφει το rt.com, “την Παρασκευή, το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε να διεξαχθεί έρευνα για τον Μπολσονάρο, μεταξύ άλλων αξιωματούχων, για φερόμενες παρατυπίες που σχετίζονται με τις συμφωνίες που έχουν γίνει με τα εμβόλια. Ενώ οι αρχές έχουν επικριθεί για την αργή διάθεση εμβολίων, προέκυψαν νέα στοιχεία που υποδηλώνουν υπερβολικές τιμές και διαφθορά που σχετίζονται με την αγορά αρκετών εκατομμυρίων δόσεων από την Ινδία.

Ο Μπολσονάρο και άλλοι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στην υπόθεση αρνούνται οποιαδήποτε παράβαση, λέγοντας ότι το ζήτημα ήταν στα χέρια του υπουργού Υγείας εκείνη την εποχή, ο οποίος δεν βρήκε τίποτα παράτυπο σχετικά με τη σύμβαση. Έχει τεθεί σε αναστολή εν αναμονή της έρευνας”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments