Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Κρατάει το «τρίποντο»!

Κρατάει το «τρίποντο»!

0
DSC00242
Dodekanisos

Τη δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει η Ρόδος! Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 2 – 1 του Ατσαλένιου στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου σε παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Τα «ελάφια» ήταν πιο αποτελεσματικά και χωρίς να εντυπωσιάσουν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς οι οποίοι τους δίνει καλή ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η νίκη πάντως δεν ήταν εύκολη, καθώς απέναντι στη Ρόδο ήταν μια καλοστημένη και καλοδουλεμένη ομάδα που ήταν πολύ επικίνδυνη στις καθυστερήσεις. Ιδιαίτερα θα μπορούσαμε να πούμε στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όπου το παιχνίδι είχε και καλύτεροι ρυθμό. Οι Κρητικοί που διαθέτουν ορισμένες πολύ καλές και έμπειρες μονάδες, σε κάποιες περιπτώσεις δυσκόλεψαν τους γηπεδούχους οι οποίοι όμως είχαν τον τρόπο να πάρουν το «τρίποντο» που ήταν και το ζητούμενο. Στο πρώτο ημίχρονο, η ποιότητα του αγώνα ήταν καλύτερη και η Ρόδος έδειχνε να πατάει καλύτερα σε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Ατσαλένιος όμως που προσπάθησε να κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του, «χτύπησε» από τα αριστερά όπου δημιούργησε πολλά ρήγματα προς την εστία του νεοαποκτηθένατα Πάππου ο οποίος ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Ευκαιρίες δεν δημιούργησε η ομάδα της Κρήτης πλην κάποιων εξαιρέσεων όμως οι παίκτες της δημιουργούσαν πονοκεφάλους στην αμυντική διάταξη των γηπεδούχων.
Στην επανάληψη και μετά το 55’ οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο κινητικοί και προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές, απέναντι σε μια Ρόδο που φάνηκε να χάνει κάπως τον προσανατολισμό της. Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Ρόδος προσπάθησε περισσότερο να διαχειριστεί αυτό τα ο 2 – 1 παρά να πετύχει και τρίτο τέρμα και έτσι το γεγονός ότι το σκορ ήταν ρευστό έδινε ελπίδες στους Κρητικούς για την ισοφάριση. Ευκαιρία πάντως μεγάλη δεν δημιούργησαν ενώ προς το τέλος σε μια αντεπίθεση με τον Κουρούπη η Ρόδος θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα και να «σφραγίσει» τη νίκη της.
Το φιλμ του αγώνα
Στο 7′ ο Σακλαμάκης σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Πάππος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 10′ μετά από σουτ του Τζιβίλογλου η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Αμανατίδη ο οποίος από κοντά έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1 – 0!
Στο 15′ ο Ρουμπάκης με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε ωραίες προσποιήσεις και με ένα διαγώνιο σουτ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ κάνοντας το 1 – 1!
Στο 23′ ο Σακλαμάκης έστρωσε τη μπάλα στον Γεννητσαρίδη ο οποίος σούταρε μέσα από την καρδιά της άμυνας της Ρόδου αλλά η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (άουτ).
Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η Ρόδος έκανε το 2 – 1. Ο Κουρούπης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Γιαγκόζης απόκρουσε και ο Ευγενικός που πήρε το ριμπάουντ έστειλε τη μπάλα από κοντά στα δίχτυα.
Στο 49′ ο Ατματσίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το 3 – 1.
Ευκαιρία για τη Ρόδο στις καθυστερήσεις. Ο Κουρούπης μετά από αντεπίθεση βγήκε σε θέση τετ α τετ και έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Ατσαλένιου απόκρουσε.
ΡΟΔΟΣ: Πάππος, Κουρούπης, Καντιμοίρης, Τζιμογιάννης, Ανδρίκος, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας, Κωνσταντίνου (85’ Νικήτας), Ευγενικός (46’ Στάτης), Ατματσίδης, Αμανατίδης (77’ Ιμεραλιλάϊ)
ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ: Γιαγκόζης, Καρβελάς, Βρεττός, Χαρίτος, Παπαδομιχελάκης, Χατζηανδρέου (52’ Γιαννόπουλος), Ρουμπάκης (46’ Πετράς), Σταθόγλου, Γαννιτσαρίδης, Μπουτσάκης, Σακλαμάκης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments