Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Κούβελας: «Κανένα νόημα ο εμβολιασμός στα παιδιά!»

Κούβελας: «Κανένα νόημα ο εμβολιασμός στα παιδιά!»

0
Dodekanisos

Κάθετος αντίθετος στο εμβολιασμό των παιδιών και των νέων ανθρώπων είναι ο Δημήτρης Κούβελας. Ο γνωστός καθηγητής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα τηλεοπτική συνέντευξη και είπε αρκετά σημαντικά πράγματα. Αναφερόμενος στο θέμα των έμμεσων υποχρεωτικοτήτων όσον αφορά τα εμβόλια επεσήμανε πως «ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα αν κάποιος νομοθετήσει έμμεσο εκβιασμό εμβολιασμού».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα εξής:
«Για τον εμβολιασμό στα παιδιά και στους νέους ανθρώπους είμαι κάθετος αντίθετος. Είναι σαν να λέμε να κυκλοφορούμε όλοι με …κράνος μήπως μας πέσει κανένα κεραμίδι στο κεφάλι ενώ στην πόλη δεν έχει …κεραμίδια. Τα παιδιά δεν έχει κανέναν νόημα να εμβολιαστούν και δεν θα συμβάλουν και στο τοίχος ανοσίας. Από δηλώσεις των ίδιων των εταιριών φαίνεται ότι δεν χτίζεται τοίχος ανοσίας καθώς αυτός που κάνει το εμβόλιο προστατεύει μόνο τον εαυτό του. Μεταδίδει κανονικά. Επομένως δεν έχει κανένα νόημα να το κάνουμε στους νέους ανθρώπους και ειδικά στα παιδιά καθώς δεν ξέρουμε και την απώτερη επίπτωση».

Ο κ. Κούβελας πρόσθεσε και τα εξής:
«Νομικά, οι κλινικές μελέτες θα έπρεπε να ολοκληρωθούν το 2023. Κανονικά τότε θα έπρεπε να το κάνουν οι ενήλικες. Και από εκεί και πέρα θέλουμε άλλα τέσσερα, πέντε χρόνια έρευνας για να πάει σε παιδιά. Τώρα εμείς το βάλαμε νωρίτερα και μέσα στο 2022 θα το δώσουμε και σε παιδια; Έ, το έχουμε …τραβήξει λίγο από τα μαλλιά».

Αναφερόμενος στο θέμα της υποχρεωτικότητας είπε:
«Για κανέναν δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα. Μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης που καταδικάστηκαν οι Ναζοί γιατροί, απαγορεύεται η οποιαδήποτε ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεση του ασθενούς και ακόμα περισσότερο του υγιούς. Αυτό επικυρώθηκε και είναι παγκόσμια νομοθεσία με τη συνθήκη του Ελσίνκι. Στην τεκμηριωμένη ιατρική, είναι απαραίτητο να συναινεί ο ασθενής σε όλες τις αποφάσεις του γιατρού. Οποιοσδήποτε νομοθετήσει έστω έμμεσο εκβιασμό εμβολιασμού μπορούμε να πηγαίνουμε στο δικαστήριο και να ζητάμε ασφαλιστικά μέτρα. Έχουμε κάθε δικαίωμα».

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη του:

https://www.youtube.com/watch?v=_V9HKcBwLCA

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments