Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Ημιμαθείς, δευτερότριτοι, πτυχιούχοι, ανοίξτε και κανένα βιβλίο!»

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Ημιμαθείς, δευτερότριτοι, πτυχιούχοι, ανοίξτε και κανένα βιβλίο!»

0
Dodekanisos

Μια ακόμα τοποθέτηση για τα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων έκανε με ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο γιατρός Δημήτρης Κούβελας. Ο ίδιος κάνει λόγο για «ημιμαθείς, δευτερότριτοι, πτυχιούχοι» τους οποίους καλεί να «ανοίξουν κανένα βιβλίο που δεν ξέρουν καν τι είναι αυτό». Αναλυτικά, όλη του η ανάρτηση, λέει τα εξής:

«Θα ήθελα να ενημερώσω, από αυτήν τη θέση, ότι τα θεραπευτικά αντισώματα είναι προϊόντα βιοτεχνολογίας. Αυτά δεν είναι ίδια, ούτε καν όμοια με τα φυσικά αντισώματα. Είναι προϊόντα ανασυνδυασμένα με «βελτιωμένα» φάρμακοκινητικά και φαρμακοδυναμικά χαρακτηριστικά. Ο χρόνος ημιζωής τους μπορεί ειναι εξαιρετικά μεγάλος και επίσης με κατάλληλους συνδυασμούς μπορούμε να παρατείνουμε τη δράση τους. Η εμπειρία στην ανάπτυξη και παραγωγή είναι πολυετής (να θυμίσω τους antiTNF, τα αντισώματα για τις νεοπλασίες, τους δεσμευτές ιντερλευκινών κλπ). Η δυνατότητα γρήγορης παραγωγής και χαμηλής τιμής είναι θέμα συμφωνιών με τα κράτη!

Άρα ημιμαθείς δευτεροτρίτοι πτυχιούχοι, άνευ ερευνητικής, ρυθμιστικής, αλλά και πτωχότατης κλινικής εμπειρίας, ας ανοίξουν κανένα βιβλίο, που δεν ξέρουν καν τι είναι αυτό, αφού κατά πλειοψηφία και αποδεδειγμένα, δεν διάβαζαν ούτε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η αδυναμία τους, ακόμη και στην έκθεση, διαπιστώνεται εύκολα και στις αναρτήσεις τους! Συμβουλεύω πρόσληψη επιστημονικών συμβούλων, αλλά και επιμελητών κειμένων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments