Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Κουμέντος: «Δεν γίνεται να παίξουμε μόνο εμείς και οι άλλοι όχι!»

Κουμέντος: «Δεν γίνεται να παίξουμε μόνο εμείς και οι άλλοι όχι!»

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Την δική του οπτική, όσον αφορά την πρωτόγνωρη -όπως χαρακτήρισε- κατάσταση που βιώνουμε έδωσε ο Γιώργος Κουμέντος. Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ηρακλή Μαριτσών, παραχώρησε δηλώσεις στο news12 και συγκεκριμένα δήλωσε τα ακόλουθα:

Στην ερώτηση όσον αφορά την επιστροφή στην αγωνιστική δράση απάντησε:
«Αρχικά έχω να πω πως είμαι λίγο διχασμένος. Γιατί ενώ φαίνεται ότι στην Ρόδο δεν έχουμε επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, ίσως να μην είναι ένα οριζόντιο lockdown η καλύτερη εκδοχή του πράγματος. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να σκεφτούμε να κάνουμε κάποια τεστ, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι πιθανό η υπόλοιπη Ελλάδα που έχει επιβαρυμένο φορτίο και δεν έχει τα ανάλογα μέτρα για να ακολουθήσει. Πως γίνεται να αρχίσει το δικό μας πρωτάθλημα και όχι τα υπόλοιπα; Είναι μία σκέψη που έχω. Ναι μεν τώρα δεν έχουμε πολλά κρούσματα στη Ρόδο, αλλά αν επιστρέψουμε στη δράση και έχουμε ένα ξέσπασμα τρίτου κύματος, δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει τουλάχιστον η Ένωση να τεστάρει τους παίκτες, ανά δύο εβδομάδες, ώστε να γνωρίζουμε ότι δεν νοσεί κανείς και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αν και εφόσον αρχίσουμε».

Για το αν έγιναν λάθος χειρισμοί από μέρους της Κυβέρνησης τόνισε:
«Γενικότερα είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία η Κυβέρνηση δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί. Άποψη μου είναι πως θα έπρεπε να γίνονται περισσότερα τεστ. Είμαστε η μόνη χώρα που αντί να κάνει πιο πολλά τεστ εν καιρώ πανδημίας, εφαρμόζει λιγότερα. Από αυτή την άποψη είναι λίγο λάθος ο χειρισμός του κράτους. Θα έπρεπε να ξέρουμε ακριβώς ποιοι νοσούν, ώστε να τους απομονώσουμε.  Έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο, το μοριακό τεστ και το χρησιμοποιούμε μόνο όταν μας ζητηθεί. Ενώ θα έπρεπε να το χρησιμοποιούμε κατά κόρον. Φυσικά δεν μπορώ να πω ότι έχει κάνει λάθος η Κυβέρνηση. Υπάρχει και το παράδοξο της πρόληψης. Στην ουσία όταν φτάσεις σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο φορτίο, σκέφτεσαι μήπως ήταν σκληρά τα μέτρα που πάρθηκαν. Από την άλλη αν δεν γινόταν αυτό δεν θα ξέρασε σε τι κατάσταση θα βρισκόμασταν».

Για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση απάντησε ως εξής:
«Στη Θεσσαλονίκη και την Αττική έχουν αρκετά κρούσματα ακόμα. Πώς θα αρχίσει η ΕΠΣ Δωδεκανήσου και όχι η ΕΠΣ Αττικής για παράδειγμα; Δεν γίνεται να βγάλουμε πρωταθλητή εμείς που θα διεκδικήσει άνοδο. Ενώ οι υπόλοιπες ΕΠΣ όχι. Σε περίπτωση που επανέλθουμε θα πρέπει να υπάρχει κάποια κάλυψη και έλεγχος. Εννοώ να τηρούνται όντως τα πρωτόκολλα.
Ένα κύριο πρόβλημα δεν είναι μόνο να νοσήσεις και να πεθάνεις. Αν νοσήσεις θα πρέπει να μείνεις καραντίνα στο σπίτι σου. Αυτοί που δουλεύουν ήδη πως θα πάνε στην δουλειά τους; Ναι μεν χαμηλό το επιδημιολογικό επίπεδο στο νησί μας. Ωστόσο όταν άρχισε το πρωτάθλημα αυτές τις τρεις αγωνιστικές που παίξαμε, δεν είδα κανένα κρούσμα εντός αγωνιστικού χώρου. Είναι μία αλήθεια που την ξέρουμε όλοι.  Επιπροσθέτως, είχαν πει όχι κόσμος στα γήπεδα και εδώ γινόταν χαμός. Πιο πολύ κόσμο και από πέρυσι».

Τέλος για τους στόχους του την νέα χρονιά τελείωσε:
«Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας αλλά και τους δικούς μου, δεν μπορώ να γνωρίζω εφόσον δεν αγωνιζόμαστε. Καταλαβαίνετε. Βέβαια η ομάδα ήταν δυνατή, συμπαγής, παίζαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Όλο αυτό κόπηκε. Έχουμε να παίξουμε δύο μήνες. Αν αρχίζαμε τώρα θα μιλούσαμε για αλλοιωμένο πρωτάθλημα. Καλός ή κακός δεν ξέρεις πως θα επηρεάσει τον καθένα η καραντίνα. Είναι ένας παράγοντας και αυτό».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments