Κούγιας: Εξώδικο στην Super League 2 – Ζητάει αναβολή και νέα κλήρωση

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε με εξώδικό του το βράδυ της Παρασκευής (29/10), την αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Super League 2. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε και τη διεξαγωγή νέας κλήρωσης στην κατηγορία. Αφορμή στάθηκε η δικαίωση της Ζακύνθου από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Το οποίο της άναψε «πράσινο φως» συμμετοχής στη Super League 2.

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2, θα συνεδριάσει το πρωί του Σαββάτου (30/10). Προς ενημέρωση των συλλόγων για τη δικαίωση της Ζακύνθου. Την ίδια στιγμή η ΠΑΕ ΑΕΛ θέτει ξεκάθαρο θέμα αναβολής της πρεμιέρας και νέας κλήρωσης.

Αναλυτικά το εξώδικο που απέστειλε ο Αλέξης Κούγιας 

«Πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε την ΠΑΕ Ζάκυνθος. Και διέταξε την διοργανώτρια αρχή την Super League 2 να την εντάξει στο πρωτάθλημά της ως 33η ομάδα.

Αυτοδικαίως άκυρες οι αποφάσεις χωρισμού σε ομίλους και η κλήρωση

Μετά από αυτή την αμετάκλητη απόφαση, είμαστε βέβαιοι ότι η νομική υπηρεσία της Super League 2 θα σας έχει ήδη ενημερώσει ότι όλες οι προηγούμενες διαδικασίες,

α) Χωρισμός ομίλων και β) κλήρωση αγώνων των δύο ομίλων της Super League 2, είναι αυτοδικαίως άκυρες. Και πρέπει να επαναληφθούν άμεσα. Ώστε να μην χάνετε χρόνος. Αφού ως αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ παρανόμως δεν συμμετείχε η δικαιωθείσα σήμερα ΠΑΕ Ζάκυνθος σε καμία από αυτές τις δύο διαδικασίες. Δηλαδή δεν ψήφισε παρανόμως όπως δέχθηκε το Διαιτητικό. Για το πώς θα συγκροτηθούν οι 2 όμιλοι. Και σε ποιο όμιλο η ίδια επιθυμεί να συμμετάσχει. Όπως έγινε με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καραϊσκάκης. Ώστε να ληφθεί απόφαση κατά απόλυτη πλειοψηφία από την Γενική Συνέλευση. Που είναι η μόνη αρμόδια κατά το καταστατικό της Super League 2 και ακολούθως να συμμετάσχει στην διαδικασία της κληρώσεως του ομίλου. Στον οποίο η Γενική συνέλευση θα αποφάσιζε να συμμετέχει.

Σύγκληση έκτακτου Γ.Σ. και διεξαγωγή νέας κλήρωσης στο πρωτάθλημα

Επειδή κατόπιν των ως άνω καθίστανται απολύτως άκυροι οι προγραμματισμένοι για το Σάββατο 30/10/2021 και για την Κυριακή 31/10/2021 αγώνες και των δύο ομίλων της Super League 2.
Επειδή η μόνη νόμιμη διαδικασία για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Super League 2 είναι η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Με την συμμετοχή της Ζακύνθου. Ώστε το κυρίαρχο αυτό σώμα, αφού ακούσει την επιθυμία της ΠΑΕ Ζάκυνθος, να αποφασίσει μετά από την διεξαγωγή ψηφοφορίας σε ποιο όμιλο θα ενταχθεί. Και ακολούθως η νέα διεξαγωγή κλήρωσης και για τους δύο ομίλους της Super League 2. Αφού η ένταξη της ΠΑΕ Ζάκυνθος δημιουργεί ένα εντελώς νέο νομικό καθεστώς. Και ένα νέο χάρτη των ομάδων που συμμετέχουν στην Super League 2 που είναι ένα πρωτάθλημα. Αφού ο πρωταθλητής και ο δεύτερος της γενικής βαθμολογίας, αλλά και οι τέσσερις τελευταίοι και των δύο ομίλων επηρεάζονται άμεσα από τα αγωνιστικά αποτελέσματα των αγώνων που θα δώσουν με την ΠΑΕ Ζάκυνθος.

Προειδοποιεί με προσφυγή η ΠΑΕ ΑΕΛ

Επειδή επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε αρμοδίως στο αρμόδιο Δικαιοδοτικό όργανο στην περίπτωση κατά την οποία δεν εφαρμοστεί η νομιμότητα. Και έχοντας άμεσο έννομο συμφέρον θα ζητήσουμε την ακύρωση όλων των αγώνων και όλων των αποτελεσμάτων των αγώνων της Super League 2 για τις 30 και 31 Οκτωβρίου 2021.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να εφαρμόσετε όσα προβλέπουν το καταστατικό της Super League 2. Αλλά και οι κανονισμοί της Ε.Π.Ο., της UEFA και της FIFA. Ώστε να μην υποστούμε μία ταλαιπωρία διεξαγωγής αγώνων που δεν θα έχουν καμία νομιμότητα σε ένα πρωτάθλημα χωρίς νόμιμη κλήρωση και μετά από δικαστικές αποφάσεις βεβαίας ακύρωσης τους».

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] λίγες ώρες πριν από την σέντρα του. Αφορμή στάθηκαν το εξώδικο της ΠΑΕ ΑΕΛ εκ μέρους του Αλέξη Κούγια, μετά τη δικαίωση της […]