Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα KONTRA….στην Λογική

KONTRA….στην Λογική

0
Dodekanisos

Σαν βγει στον πηγαιμό για την ενημέρωση ο Έλλην πολίτης θα βρεθεί μπροστά σε πολλές παραδοξότητες. Και διγλωσσίες. Και υποκριτικές δηλώσεις. Και αντικρουόμενες δηλώσεις …από το ίδιο άτομο η  τον ίδιο φορέα. Για του λόγου το αληθές!

Στο δελτίο ειδήσεων του KONTRA CHANNEL της 19ηςΜαϊου 2022  ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου, κος Δ. Χλωρός (από 22.47) σε ερώτηση του Δημοσιογράφου τι συμβαίνει και οι πλήρως εμβολιασμένοι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους μη εμβολιασμένους παραδέχτηκε ότι  όσοι φεύγουν είναι άνω των 80 ετών με πολλά υποκείμενα νοσήματα. Δήλωσε ,μάλιστα, ότι «ακόμα και ο εμβολιασμός δεν μπορεί να τους προφυλάξει». Μας εξέπληξε, όμως, όταν ανέφερε ότι «προφυλάσσει (ο εμβολιασμός) τους πολύ νεότερους που ίσως δεν τον έχουν και πολύ ανάγκη». Ο κος Μελιγκώνης , ενώ θα μπορούσε, θεωρώ ότι δεν έκανε κάποιες ερωτήσεις που θα καθιστούσε την κουβέντα πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Αν εγώ ήμουν στη θέση του, στο άκουσμα αυτών των δηλώσεων θα έκανα τον δικηγόρο του διαβόλου…

Γιατί δεν μπορείς να μη ρωτήσεις…Τα εμβόλια δεν προορίζονταν  πρωτίστως για τις ηλικιακές ομάδες που βάλλονται από τον κορονοϊό; Ξέρετε, αυτές για τις οποίες χύθηκαν και τα πρώτα δάκρυα! Αν δεν μπορεί να τους προφυλάξει, γιατί τότε επεβλήθη  υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60;  Γιατί η επιστημονική κοινότητα δεν άσκησε βέτο σε αυτήν την πολιτική απόφαση; Εκτός αν συμφωνούσε και η επιστημονική κοινότητα. Επίσης, για ποιο λόγο εκβιάζονται τόσους  μήνες  οι νέοι άνθρωπο, ώστε να υποκύψουν σε μια ιατρική πράξη που δεν την έχουν «και πολύ ανάγκη»; Γιατί βγαίνουν οι μεγαλόσχημοι γιατροί και απειλούν;

Επίσης, στην αρχή της κουβέντας όπου με παρρησία – και είναι προς τιμήν του – δήλωσε ότι το κράτος δεν δείχνει καμία διάθεση ενίσχυσης του ΕΣΥ, ο γιατρός ανέφερε κάποιους λόγους για τους οποίους το σύστημα Υγείας είναι αποδυναμωμένο. Ενώ ανέφερε τις αποχωρήσεις του προσωπικού, δεν είπε τίποτε για τους συναδέλφους του που έχουν διωχθεί χωρίς κανέναν επιστημονικό λόγο και κατά παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας. Και εδώ η παρέμβαση του δημοσιογράφου θα μπορούσε να ήταν καταλυτική. Θα μπορούσε να είχε θέσει μια σχετική ερώτηση. Δεν το έκανε  όμως. Μπορεί να τον πίεζε το χρόνος!

Φιλοξενούμενος ήταν και ο  Κ. Μπογδάνος που ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός του «Εθνική δημιουργία» το οποίο χαρακτήρισε ως « ένα κανονικό δεξιό κόμμα στην Ελλάδα», που δεν λοξοκοιτάει ούτε προς τους φασίστες ούτε προς την κεντροαριστερά. Δεδομένου ότι με τον όρο «κεντροαριστερά» αναφέρεται στην ΝΔ προκύπτουν κάποιες εύλογες ερωτήσεις. Αν η ΝΔ είναι κεντροαριστερά, το ΚΙΝΑΛ είναι Αριστερά ή κάτι άλλο; Και αν αυτό  είναι Αριστερά, ο Σύριζα είναι άκρα Αριστερά; Και το ΚΚΕ τι είναι; Νομίζω ότι αυτές οι δηλώσεις μόνο μπέρδεμα μπορούν να δημιουργήσουν  ως προς την ταυτότητα των κομματικών σχηματισμών.

Και επειδή οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται εύκολα,  σε κάποιο σημείο μας θύμισε έντονα την Ντόρα Μπακογιάννη, αφού αναφέρθηκε και στους νοικοκυραίους που δεν θεωρεί πολίτες β΄ κατηγορίας. Ναι, αλλά οι νοικοκυραίοι είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Το είπε η κυρία Μπακογιάννη τις προάλλες όλο υπερηφάνεια.  Αν διεκδικεί και το κόμμα του τους νοικοκυραίους, τότε τι θα μείνει για τους άλλους; Οι τσαπατσούληδες  και κακονοικυραίοι; Κρίμα!

Ακόμα καλύτερο γίνεται  το δελτίο με την έλευση του αναπληρωτή γραμματέα του τομέα επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ (ουπς! ΠΑΣΟΚ),κο Οικονόμου.  Συγκλονιστική ήταν  η δήλωσή του ότι  «δεν υπάρχει σοσιαλδημοκρατικό κόμμα  το οποίο δεν έχει την ηθική αξία του ανθρώπου πάνω από όλα». Κι όμως, κε Οικονόμου μου. Υπάρχει ! Και είναι το ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ ή ΕΛΙΑ . Είναι το κόμμα εκείνο που διεμήνυε προς όλες τις κατευθύνσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ότι πρέπει να γίνουν μαζικοί υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, ταυτιζόμενο ουσιαστικά με ναζιστικές πρακτικές που γνωρίζουμε καλά ότι μόνο την ηθική αξία του ανθρώπου δεν σέβονταν. Άρα πρέπει να αποφασίσετε! Τι είστε; Είστε  Σοσιαλδημοκρατικό ή εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα;  Όχι για τίποτε άλλο αλλά για να το πούμε και στον κο Μπογδάνο,  να ξέρει αν θα κοιτάξει προς τη μεριά σας ή όχι. Στη συνέχεια κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία  για σκληρή αντιλαϊκή πολιτική. Ενώ αυτοί που προτείνουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και θεωρούν τους ανθρώπους ζώα θα ασκήσουν σε περίπτωση που γίνουν κυβέρνηση μια ελαφριά φιλολαϊκή πολιτική…κάτι σαν αυτήν του  Χίτλερ.

Αναφερόμενος σε επικείμενες συνεργασίες ( για τις οποίες τον είχε στριμώξει ο δημοσιογράφος που στην περίπτωση του ιατρού έκανε απλές ανώδυνες ερωτήσεις) τόνισε ότι οι συνεργασίες είναι προϊόν της ανάγκης  που προέρχεται από αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία κάθε δεδομένη στιγμή. Κάτι σαν το «ανάγκα και θεοί πείθονται» ή σαν το «τραβάτε με κι ας κλαίω».

Να του πούμε, λοιπόν, εμείς που είμαστε έξω από το χορό της πολιτικής ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από αλήθεια, που δεν την υπηρέτησε το κόμμα του. Έχει ανάγκη από δημοκρατία που με τις ψήφους του κόμματός του καταλύθηκε εν είδει παρέκκλισης. Έχει ανάγκη εργασίας, το δικαίωμα της οποίας καταπατήθηκε από τη στιγμή που συνέπραξαν με την  ΝΔ και έβγαλαν σε αναστολή τους  υγειονομικούς. Έχει ανάγκη τα ατομικά δικαιώματα που τα βεβήλωσαν εισάγοντας και προωθώντας αυτά που το Ολοκαύτωμα είχε καταργήσει στην προσπάθειά  να προστατευτούν οι μελλούμενες γενιές από τα τέρατα που θα ήθελαν σαν άλλοι Ναζί να ευτελίσουν τον άνθρωπο. Δηλ. από κάτι κόμματα σαν και το δικό του που νομίζουν ότι ο άνθρωπος είναι ζώο, χωρίς βούληση, ένα αντικείμενο που ανήκει στο κράτος.

Να ευχαριστήσω το Κontrachannel για την έμπνευση.  Και να θυμίσω σε δημοσιογράφους και φιλοξενούμενους -ανεξαρτήτως κόμματος ή ιδιότητας- ότι το βασικό ζητούμενο στις μέρες μας είναι η επιστροφή στη Δημοκρατία και στη Νομιμότητα. Όλα τα άλλα μπορούν να αντιμετωπιστούν και να λυθούν δίκαια μόνο υπό το πρίσμα της Δημοκρατίας που χέρι χέρι με την Ελευθερία προστατεύουν πρωτίστως τον άνθρωπο, το συμφέρον του οποίου προηγείται της επιστήμης ή  και του κοινωνικού συνόλου (συνθήκη του Οβιέδο).

Επίσης, να τονίσω ότι στη συγκεκριμένη φάση το φλέγον ζήτημα είναι η εκχώρηση στην ιδιωτική επιχείρηση που λέγεται ΠΟΥ  υπερεξουσιών και εθνικής κυριαρχίας, κάτι που τα κανάλια τεχνηέντως αποκρύπτουν από τους πολίτες, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι ουσιαστικά το Σύνταγμα θα καταργηθεί και ο πολίτης θα είναι απροστάτευτος από τις ορέξεις κάθε Βασίλη που νομίζει ότι είναι θεός! Κε Μελιγκώνη, κε Μπογδάνε, κε Οικονόμου και γιατρέ, για την ταμπακιέρα πότε θα μιλήσετε;

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments