Αρχική Επικαιρότητα Κωνσταντίνος Φλώρος: «Ο Έβρος είναι απόρθητος!»

Κωνσταντίνος Φλώρος: «Ο Έβρος είναι απόρθητος!» [pic, vid]

0
Dodekanisos

«Ο Έβρος είναι απόρθητος!» υπογράμμισε σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. 

Ειδικότερα ο Κωνσταντίνος Φλώρος βρέθηκε την Παρασκευή (20/8), στον Έβρο. Παρόντες μαζί του ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Επιπλέον αναφορικά με τον βαθμό ετοιμότητας και την ασφάλεια των συνόρων απέναντι σε ενδεχόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών τους επόμενους μήνες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε στο μήνυμά του: «Ισχυρή αμυντική οργάνωση, διαλειτουργικότητα και συνέργεια με Ελληνική Αστυνομία και Πυροσβεστικό σώμα. Με αποφασιστικότητα, ευελιξία και σχεδιασμό».

«Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι από κοινού δηλώσεις των δύο υπουργών. Μεταξύ άλλων τόνισαν πως «τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα». Παράλληλα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε κάθε δυνητική ή υπαρκτή απειλή ασφαλείας. Διαπιστώθηκε η άριστη και αναβαθμισμένη λειτουργία των συστημάτων φύλαξης των συνόρων. Με την πολύτιμη συνδρομή όλων των στελεχών της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων με όρους αρμονικής και εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ τους αλλά και με την ανάπτυξη συστημάτων επιτήρησης τελευταίας τεχνολογίας», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Από την άλλη πλευρά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως «η αφγανική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σφαίρα». «Ταυτόχρονα δημιουργεί και πιθανότητες μεταναστευτικών ροών. Είναι γνωστό ότι εμείς ως ευρωπαϊκή χώρα συμμετέχουμε στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό λαμβάνονται μια σειρά από αποφάσεις. Ωστόσο ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Στηρίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων. Αλλά παράλληλα δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών που πιθανόν να προκύψουν», τελείωσε. 

Ολοκληρώθηκε ο νέος φράχτης στον Έβρο

Όσον αφορά την ανέγερση του νέου φράχτη μήκους 27 χλμ. η κατασκευή έχει ήδη ολοκληρωθεί. Με την ολοκλήρωση της νέας κατασκευής το μήκος του φράχτη φτάνει περίπου τα 40 χλμ. Μάλιστα όπως μετέδωσε το OPEN, η οχύρωση συνεχίζεται και έχουν τοποθετηθεί 11 νέες κάμερες ασφαλείας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments