Αρχική Αθλητικά νέα Κολοσσός: «Δοκιμάζεται» το αήττητο της έδρας του

Κολοσσός: «Δοκιμάζεται» το αήττητο της έδρας του

0
@KOLOSSOSBC / FACEBOOK
Dodekanisos

Ο Κολοσσός υποδέχεται στο «κλειστό της Καλλιθέας» τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League. Δύσκολη δοκιμασία για τους «θαλασσί», που καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν «πληγωμένο» Ολυμπιακό από τις δύο εκτός έδρας ήττες στην EuroLeague.

Τι λένε οι αριθμοί

127 ημέρες μετά την αναμέτρηση τους για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, Κολοσσός H Hotels και Ολυμπιακός θα τεθούν αντιμέτωποι σήμερα (23/1, 17:00) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League. Στις 18 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός είχε περάσει από τη Ρόδο με 94-67. Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στη δράση του πρωταθλήματος το περασμένο Σάββατο με τον μεν Κολοσσό να ηττάται από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (86-80), το δε Ολυμπιακό να επικρατεί του Ιωνικού στο «ΣΕΦ» (109-65).

Ο Κολοσσός έχει μία από τις δύο αήττητες έδρες του πρωταθλήματος –η άλλη είναι του Παναθηναϊκού- καθώς έκανε το 5/5 στη Ρόδο απέναντι σε Απόλλων Πάτρας, Ιωνικό, Λαύριο, Ηρακλή και Περιστέρι.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει απώλειες εκτός έδρας, έχοντας κάνει το 4/4 επί του Λαυρίου, του Ηρακλή, του Περιστερίου και της Λάρισας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Μία από τις ισχυρότερες, ενεργές παραδόσεις της Basket League προκύπτει από το συγκεκριμένο ζευγάρι. Ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος στους αγώνες με τον Κολοσσό, στις 13 σεζόν στις οποίες συνυπήρξαν οι δύο ομάδες στην κατηγορία.

Ο Κολοσσός έφτασε πιο κοντά στη νίκη στο ματς της περιόδου 2010-11, όταν ηττήθηκε με 68-71. Το παιχνίδι εκείνο, που έγινε στις 5 Ιανουαρίου 2011, είχε κρίνει ο Βασίλης Σπανούλης σημειώνοντας 10 πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο και τελειώνοντας το με 30 πόντους, στην κορυφαία επίδοση των 495 αγώνων του στη Basket League.

ΣΥΝΟΛΟ
Κολοσσός – Ολυμπιακός 0-30

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ H HOTELS
Κολοσσός H Hotels – Ολυμπιακός 0-15

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2013-14 Κολοσσός H Hotels – Ολυμπιακός 61-94

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2010-11 Κολοσσός H Hotels – Ολυμπιακός 68-71 (O Βασίλης Σπανούλης είχε 30 πόντους για τον Ολυμπιακό)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ 

ΡΕΚΟΡ

* Ο Βασίλης Ξανθόπουλος με την 453η εμφάνιση του στην κατηγορία θα ξεπεράσει τον Μανώλη Παπαμακάριο και θα γίνει ο 12ος της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1962-93) και ο 9ος από καταβολής επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93)

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Κένι Ουίλιαμς είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στα οχτώ τελευταία παιχνίδια του Κολοσσού H Hotels, ενώ είχε 3+ εύστοχα σουτ από την περίμετρο στα επτά από τα 11 στη Stoiximan Basket League.

* 10 συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ μετράει ο Κιμ Τιλί που δεν είχε μια τέτοια επίδοση μόνο στην πρεμιέρα με τη Λάρισα.

* Ο Τζόρνταν Φλόιντ είχε 8/12 τρίποντα στα δύο τελευταία παιχνίδια με το Περιστέρι Vitabiotics και τον ΠΑΟΚ Mateco ενώ στις πρώτες έξι συμμετοχές του στο Πρωτάθλημα είχε συνολικά 2/11.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Με ποσοστό μεγαλύτερο κατά 9% εκτέλεσε από το τρίποντο ο Κολοσσός H Hotels σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετώπισε ως τώρα. Είχε 40,1% έναντι 31,1% των αντιπάλων του.

– Στα δίποντα από την άλλη πλευρά η ομάδα της Ρόδου εκτέλεσε με ποσοστό μικρότερο κατά 4,9%, έχοντας 44,4% έναντι 49,3% των ομάδων που αντιμετώπισε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΡΕΚΟΡ

* Με την 372η εμφάνιση του στην κατηγορία, ο Γιώργος Πρίντεζης θα ξεπεράσει τον Νίκο Οικονόμου στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια από καταβολής Α’ Εθνικής και θα ανέβει στην 28η θέση της.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Κώστας Παπανικολάου έχει πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ ενώ είχε αρχίσει το Πρωτάθλημα με τέσσερα σερί ματς στα οποία δεν είχε τέτοια επίδοση.

* Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε διψήφιο ranking και στις 10 εμφανίσεις του στη φετινή Stoiximan Basket League.

* Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε από τρία εύστοχα τρίποντα στα τρία τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα ενώ είχε τουλάχιστον ένα και στις 10 φετινές εμφανίσεις του.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Πιο εύστοχος κατά 6,5% είναι ο Ολυμπιακός στα τρίποντα στα εκτός έδρας παιχνίδια του, εκτελώντας με 44,2% μακριά από το ΣΕΦ και με 37,7% σε αυτό.

– Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ποσοστό χαμηλότερο κατά 6,7% στα δίποντα στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Σουτάρουν με 58,9% ως φιλοξενούμενοι και με 65,6% ως γηπεδούχοι.

esake.gr

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments