Αρχική Videos «Κόκκινος» συναγερμός στη Λέσβο, ένα βήμα πριν το lockdown

«Κόκκινος» συναγερμός στη Λέσβο, ένα βήμα πριν το lockdown

0
Dodekanisos

«Βράζει ο τόπος» από κρούσματα του κορονοϊού στη Λέσβο. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του νησιού, καθημερινά εντοπίζονται περίπου 70 νέες μολύνσεις. Οι περισσότερες εξ αυτών βρίσκονται μεταξύ μαθητών κι εκπαιδευτικών. Σαν αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι. Ενώ έχουν νοσήσει και τρεις εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορονοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος από στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα» του MEGA.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι: «Υπάρχουν αρκετοί που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50-55% στους εμβολιασμούς. Ωστόσο με την ”Όμικρον” προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown, είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά», τελείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments