Αρχική Στήλες Ψαρεύοντας στα Δωδεκάνησα Κόμποι ψαρέματος: Η ένωση θηλιά με θηλιά

Κόμποι ψαρέματος: Η ένωση θηλιά με θηλιά

0
Dodekanisos

Γράφει ο Αντώνης Πατενιώτης

Πρόκειται  για τον ευκολότερο και ίσως τον πιο διαδεδομένο τρόπο σύνδεσης δύο πετονιών, συνήθως διαφορετικής διαμέτρου. Η βασική του εφαρμογή, είναι βέβαια στην τεχνική του εγγλέζικου, όταν θέλουμε να ενώσουμε την πετονιά του μηχανισμού μας, με αυτή του παράμαλλου.   

Όπως είναι λογικό για να ενώσουμε τις δύο πετονιές με αυτό τον τρόπο, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να δημιουργήσουμε τις θηλιές. Ξεκινώντας λοιπόν με την πρώτη θηλιά θα διπλώσουμε την πετονιά μας περίπου 10εκ. και στην συνέχεια αφού φτιάξουμε ένα κύκλο, θα περάσουμε 2-3 φορές από μέσα την διπλή άκρη, όπως φαίνεται και στα σκίτσα με αριθμό 1,2,3.

Αφού τελειώσουμε με την πρώτη θηλιά(σκίτσο 4) επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και στην δεύτερη πετονιά, προσέχοντας όμως το μήκος και των δύο θηλιών να είναι όμοιο. Τέλος, αφού κόψουμε τις άκρες που περισσεύουν με ένα ψαλιδάκι, περνάμε την μια θηλιά μέσα στην άλλη και τραβάμε αντίθετα τις δύο πετονιές, ώστε να σφίξουν μεταξύ τους, αγκαλιάζοντας η μια την άλλη ομοιόμορφα όπως στο σκίτσο 5 και όχι όπως φαίνεται στο σκίτσο 6 που είναι λάθος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments