Αρχική Videos Κλυδωνισμοί και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Κλυδωνισμοί και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης!

0

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, επικρίνει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι υπέβαλαν καθυστερημένα συγκεκριμένες προτάσεις για τον περιορισμό της αύξησης των τιμών της ενέργειας. Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε  στη βελγική εφημερίδα «Le Soir», ο Charles Michel λέει ότι «είναι μια κατάσταση που δεν ανακαλύψαμε σήμερα, χρονολογείται ακόμη και πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία», υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματα των Συνόδων Κορυφής του Μαρτίου, του Μαΐου και του Ιουνίου, κατά την οποία η ενέργεια βρέθηκε στο επίκεντρο και ζητήθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή να υποβάλει προτάσεις για βασικά ενεργειακά ζητήματα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θεωρεί ότι « Τα κράτη βρίσκονται σε διαδικασία εξαθλίωσης. υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη διατεθεί 280.000 εκατ. ευρώ από κρατικούς προϋπολογισμούς για την άμβλυνση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης σε επιχειρήσεις και πολίτες.

«Οι πολίτες υποφέρουν, οι επιχειρήσεις υποφέρουν, τα κράτη υποφέρουν και ορισμένες εταιρείες ενέργειας αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Δεν αρνούμαι ότι το θέμα είναι σύνθετο. Είναι όμως απαράδεκτο να παραμένεις αδρανής. Και είναι δύσκολο να εξηγηθεί ότι, από τον Μάρτιο, δεν υπάρχουν σοβαρές εμπορικές προτάσεις στο τραπέζι», τονίζει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments