Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Κλιματική αλλαγή; Ναι, αλλά προς τι …η τρέλα;

Κλιματική αλλαγή; Ναι, αλλά προς τι …η τρέλα;

0
Image by Enrique from Pixabay
Dodekanisos

Ένα …μανιφέστο κατά της …κλιματικής τρέλας, όπως την χαρακτηρίζουν, η οποία οδηγεί τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να επιβάλλουν μέτρα, εκπονήθηκε από 1100 επιστήμονες ανά τον κόσμο. Προσεγγίζουν το θέμα κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα και αναφέρουν συγκεκριμένα πράγματα απαντώντας σε κρίσιμα ερωτήματα. Ανάμεσα τους είναι και 12 Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι υπογράφουν το σχετικό ψήφισμα και το οποίο μπορείτε να το δείτε και εσείς πατώντας ΕΔΩ.

Οι βασικές παράμετροι, αναφέρουν τα ακόλουθα:
Θέρμανση που προκαλείται από φυσικούς αλλά και ανθρωπογενείς παράγοντες – Τα γεωλογικά αρχεία δείχνουν ότι το κλίμα της Γης ποικίλλει από την ύπαρξη του πλανήτη, με φυσικές ψυχρές και θερμές περιόδους. Η Μικρή Εποχή των Παγετώνων δεν τελείωσε μέχρι το 1850, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τώρα βιώνουμε μια περίοδο θέρμανσης.

Η θέρμανση είναι πολύ πιο αργή από ό,τι είχε προβλεφθεί – Ο κόσμος έχει θερμανθεί σημαντικά λιγότερο από ό,τι προβλέπει η IPCC βάσει μοντελοποιημένων ανθρωπογενών επιπτώσεων. Το χάσμα μεταξύ του πραγματικού κόσμου και του μοντελοποιημένου κόσμου μας δείχνει ότι απέχουμε πολύ από το να κατανοήσουμε την κλιματική αλλαγή.

Η πολιτική για το κλίμα βασίζεται σε ατελή μοντέλα – τα κλιματικά μοντέλα έχουν πολλά ελαττώματα και δεν είναι πολύ εύλογα ως εργαλεία παγκόσμιας πολιτικής. Διογκώνουν την επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου όπως το CO2. Αγνοούν επίσης το γεγονός ότι ο εμπλουτισμός της ατμόσφαιρας με CO2 είναι ευεργετικός.

Το CO2 είναι φυτική τροφή, η βάση για όλη τη ζωή στη γη – το CO2 δεν είναι ρύπος. Είναι απαραίτητο για όλη τη ζωή στη γη. Η φωτοσύνθεση είναι ευλογία. Περισσότερο CO2 είναι καλό για τη φύση γιατί κάνει τη γη πιο πράσινη: Το πρόσθετο CO2 στον αέρα έχει προωθήσει την ανάπτυξη της παγκόσμιας φυτικής βιομάζας. Είναι επίσης καλό για τη γεωργία, αυξάνοντας τις αποδόσεις των καλλιεργειών σε όλο τον κόσμο.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν έχει οδηγήσει σε περισσότερες φυσικές καταστροφές – Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνεται ή κάνει συχνότερους τυφώνες, πλημμύρες, ξηρασίες και παρόμοιες φυσικές καταστροφές. Ωστόσο, υπάρχουν άφθονα στοιχεία ότι τα μέτρα μετριασμού είναι τόσο επιβλαβή όσο και δαπανηρά.

Η πολιτική για το κλίμα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την επιστημονική και οικονομική πραγματικότητα – Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα. Επομένως δεν υπάρχει λόγος πανικού και συναγερμού. Αντιτιθέμεθα σθεναρά στις επιβλαβείς και μη ρεαλιστικές πολιτικές καθαρού μηδενικού άνθρακα που προτείνονται για το 2050. Καθώς προκύπτουν καλύτερες προσεγγίσεις, και σίγουρα θα προκύψουν, θα έχουμε άφθονο χρόνο να σκεφτούμε και να προσαρμοστούμε εκ νέου. Στόχος της παγκόσμιας πολιτικής πρέπει να είναι η «ευημερία για όλους» παρέχοντας αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή ενέργεια ανά πάσα στιγμή. Σε μια ευημερούσα κοινωνία, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι καλά μορφωμένοι, το ποσοστό γεννήσεων είναι χαμηλό και οι άνθρωποι νοιάζονται για το περιβάλλον τους”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments