Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα «Κλειδώσαμε» τα παιδιά, «εξαφανίσαμε» και τα γυμναστήρια…

«Κλειδώσαμε» τα παιδιά, «εξαφανίσαμε» και τα γυμναστήρια…

0
Dodekanisos

Την οικονομική εξαθλίωση βιώνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα (και στην περιοχή μας) από το παρατεταμένο και «οριζόντιο» lockdown που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που διερωτώνται το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια έστω και κάτω από συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα, ωστόσο προφανώς και δεν μπορούν να πάρουν συγκεκριμένη απάντηση.

Τα γυμναστήρια θα μπορούσαν να είναι μια εποικοδομητική διέξοδο για όλους και ειδικά για τα νεαρά παιδιά που τους τελευταίους μήνες, «καίνε» τον εγκέφαλο τους μπροστά από μια οθόνη του υπολογιστή σε καθημερινή βάση και για πολλές ώρες. Και είναι πραγματικά οξύμωρο αν το σκεφτεί κανείς. Πως μπορεί να προστατευτεί καλύτερα ένας οργανισμός; Όταν είναι «κλειδωμένος» μπροστά σε μια οθόνη ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους, ή όταν ενισχύει το ανοσοποιητικό του κάνοντας γυμναστική; Τι έχουμε να πούμε στα οποία έχουμε προσθέσει τη λέξη ΤΗΛΕ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του; Ποιος είναι σε θέση να μας δώσει πειστικές απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα αλλά και για πολλά άλλα που σχετίζονται με τον αθλητισμό;

Από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται η ομαδική άθληση, η διέξοδος ενός γυμναστηρίου όπου είναι εφικτό να διατηρούνται οι αποστάσεις και να μην υπάρχει συνωστισμός, θα ήταν πραγματικά κάτι που θα έδινε μια σημαντική διέξοδο σε μια σημαντική μερίδα αθλουμένων και όχι μόνο. Και παράλληλα θα μπορούσε να βοηθήσει έναν επαγγελματικό κλάδο της καθημερινότητας μας ο οποίος πλήγεται βάναυσα (και αυτός) τους τελευταίους μήνες.

Φωτογραφία από David Mark από το Pixabay

Φωτογραφία από ExplorerBob από το Pixabay

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments