Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ “Κλειδώνει” τα play off!

“Κλειδώνει” τα play off!

0
kolossos_voles
Dodekanisos
Σημαντικό βήμα για την είσοδο στα play off έκανε ο Κολοσσός Ρόδου, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του Πανελληνίου με σκορ 66-52, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους Ροδίτες στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο στη συνέχεια, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με «όπλο» την καλή της άμυνα και τέσσερις παίκτες να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων, έφτασαν στο σημαντικό ροζ φύλλο.
Το ματς:
Πολύ σφιχτό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε αρκετά άστοχα σουτ στα δύο πρώτα λεπτά. Το πρώτο καλάθι του αγώνα σημείωσε ο Παπαμακάριος, για να απαντήσει αμέσως ο Τσάμης. Ο Κολοσσός συνέχισε να είναι άστοχος, με αποτέλεσμα ο Πανελλήνιος να «τρέξει» ένα σερί 10-0, με πρωταγωνιστές τους Παπαμακάριο και Σμιθ και κάνει το σκορ 2-12. Τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, ο Χαρίσης θα βάλει τέλος στο σερί αυτό και θα μειώσει στους οκτώ πόντους τη διαφορά (4-12). Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμα σε διψήφιο αριθμό, μέχρι και ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου, καθώς οι Ροδίτες με τους Καλάθη και Παππά, κατάφεραν να κλείσουν τη διαφορά στο -6 (14-20).
Στα πρώτα τρία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Κολοσσός μείωσε και άλλο τη διαφορά, κάνοντας το σκορ 18-22. Ο τελευταίος πόντος για τους φιλοξενούμενους ήταν μία βολή από τον Μπέιλι (18-23). Από εκείνο το σημείο και ύστερα, οι γηπεδούχοι θα κάνουν ένα σερί 13-0, με καλάθια τω ν Τσάμη, Γκόλεματς και Ασημακόπουλου, που θα τους φέρουν στο +8 (31-23). Η μόνη αντίδραση από πλευράς φιλοξενούμενων ήταν μία εύστοχη βολή από τον Όστοϊτς, που διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (31-24). Το «κλειδί» για το σερί αυτό ήταν η καλή άμυνα των Ροδιτών, καθώς πραγματοποίησαν έξι κλεψίματα, υποχρεώνοντας τους «ολυμπιονίκες» σε 10 λάθη.
Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι Ροδίτες και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς με ένα σερί 6-0 πήγαν τη διαφορά στο +13 (37-24). Οι «ολυμπιονίκες» αντέδρασαν και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου κατάφεραν να φέρουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (37-28). Μάλιστα, η πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου απέδωσε, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και τους πέντε πόντους (44-39), ωστόσο η περίοδος θα κλείσει με το τρίποντο του Καλάθη που θα κάνει το 47-39.
Το τέταρτο δεκάλεπτο θα ξεκινήσει με ένα σερί 4-0 (51-39) των γηπεδούχων, όμως ο Πανελλήνιος με πόντους από τους Παπαμακάριο και του Σκλάβο θα κάνει το 51-44. Η απάντηση από τον Κολοσσό θα έρθει στα μισά της περιόδου, καθώς οι Ροδίτες θα πάνε τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό (55-44). Ο Ασημακόπουλος με τρίποντο θα «κλειδώσει» το ροζ φύλλο για την ομάδα του, καθώς θα «εκτοξεύσει» τη διαφορά στο +14 (64-50), ενώ απέμεναν δύο λεπτά μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης. Απολύτως, δίκαιο το τελικό 66-52 υπέρ των γηπεδούχων, που τους δίνει την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στην είσοδό τους στα play off.
Τα δεκάλεπτα: 14-20, 31-24, 47-39, 66-52
Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 12(3), Καυκής 8, Αυγενικός, Τζόρνταν 4, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 8(2), Χαρίσης 10, Τσάμης 11(1), Παππάς 10, Γκόλεματς 3(1), Γεωργαλής, Ιβάνοβιτς.
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 4, Παπαμακάριος 12(2), Μπέιλι 1, Καλαϊτζής, Κράμπενχοφτ, Σμιθ 5(1), Σκλάβος 12(2), Σκεπάνοβιτς, Φράνσις 17, Όστοϊτς 1, Κομποδιέτας, Τσακαρέλης.

πηγή: www.sport-fm.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments