Αρχική Επικαιρότητα ΚΚΕ: «Σήμερα η κυβέρνηση θεσπίζει την ”ατομική ευθύνη” με ποινή»

ΚΚΕ: «Σήμερα η κυβέρνηση θεσπίζει την ”ατομική ευθύνη” με ποινή»

0
Dodekanisos

Για αδράνεια στη λήψη μέτρων και την οργάνωση εμβολιαστικού προγράμματος με ουσιαστική ενημέρωση του λαού, αλλά και στήριξη του ΕΣΥ κατηγορεί το ΚΚΕ την κυβέρνηση.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση καθιερώνει την «”ατομική ευθύνη” με ποινή χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο».

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Απ’ την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εναποθέσει την αντιμετώπισή της στην “ατομική ευθύνη”, για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στο υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με την πανδημία».

Προσθέτει δε τα εξής αναφερόμενο στην κυβέρνηση: «Σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα, θεσπίζοντας την “ατομική ευθύνη” με ποινή -αναγκάζοντας τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα- χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ούτε για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς».

«Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η πορεία της πανδημίας και ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων επιβεβαιώνει ότι ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι μεν αναγκαίος, όχι όμως ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού. Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη της ίδιας “συνταγής” που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments