Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου «Κιτρινόμαυρο» γλέντι!

«Κιτρινόμαυρο» γλέντι!

0
aris_koupa
Dodekanisos
Από τα πόδια του Μιχάλη Μάκρα, ο Άρης Αρχαγγέλου εκτοξεύτηκε στον έβδομο ουρανό! Με το δικό του ψύχραιμο πέναλτι, οι «κιτρινόμαυροι» του Στάθη Φαρμακίδη επικράτησαν με 7 – 6 του ΑΟ Δικαίου στην «ρώσικη ρουλέτα» των χτυπημάτων από τα έντεκα βήματα και είναι οι νέοι κυπελλούχοι Δωδεκανήσου. Ο τελικός στην κανονική του διάρκεια και την παράταση δεν είχε η αλήθεια να προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους 1.500 περίπου θεατές που έδωσαν το παρών στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου, όμως τους αποζημίωσε στο τέλος του όπου στην διαδικασία των πέναλτι έσπασαν καρδιές και χρειάστηκαν συνολικά δεκατέσσερις εκτελέσεις προκειμένου να αναδειχθεί ο νικητής. Ο Ζαχαρίας Μποϊλής αστόχησε για τους φιλοξενούμενους αλλά ο Μάκρας εκτέλεσε ψύχραιμα και έδωσε την κούπα στην ομάδα του.
Ο Άρης ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Από εκεί και πέρα σταδιακά, οι του ΑΟ Δικαίου άρχισαν να βρίσκουν τον ρυθμό τους και χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρτς απόδοσης κατάφεραν να ισορροπήσουν χωρίς πάντως να φανούν απειλητικοί για την αντίπαλη εστία.
Στην επανάληψη, ο ΑΟ Δικαίου έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να φαίνεται πιο κινητικός όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Από το 70’ και μετά, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα με αποτέλεσμα το παιχνίδι πέσει κάτω του μετρίου και να είναι φανερό πως πολύ δύσκολα κάποια από τις δυο ομάδες θα μπορούσε να σκοράρει. Πάντως ακόμα και σε αυτό το διάστημα, ο ΑΟ Δικαίου αν και με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Δραμουντανή ήταν κάπως καλύτερος.
Στην παράταση το παιχνίδι δεν αντέχει σε καμία απολύτως κριτική καθώς η κούραση δεν άφηνε τους παίκτες και των δυο ομάδων να παίξουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες. Έτσι όλοι περίμεναν την διαδικασία των πέναλτι.
Τα δεκατέσσερα πέναλτι 
Διαβάστε όμως όλη την διαδικασία με τις εκτελέσεις
-Μανώλης Χατζηφούντας (ΑΟΔ) 0 – 1
-Ξύπας (Άρης) 1 – 1
-Μυλωνάς (ΑΟΔ) 1 – 2
-Λαμπριανός (Άρης) 2 – 2
-Πανόπουλος (ΑΟΔ) 2 – 3
-Μαγιόγλου (Άρης) 3 – 3
-Ανδρώνης (ΑΟΔ) 3 – 4
-Λαμάϊ (Άρης) 4 – 4
-Φονσέκα (ΑΟΔ) 4 – 5
-Κοτσίκος (Άρης) 5 – 5
-Κεφαλιανός (ΑΟΔ) 5 – 6
-Θρήσκος (Άρης) 6 – 6
-Ζαχαρίας Μποϊλής (ΑΟΔ) απόκρουση
-Μάκρας (Άρης) 7 – 6
Άλλες φάσεις

Στο 4’ ο Μάκρας «πέταξε» ωραία τη μπάλα στα πλάγια στον Παπαοικονόμου ο οποίος σέντραρε προς τον Ξύπα μέσα στην περιοχή. Αυτός έκανε το πλασέ αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ
Στο 46’ (καθυστερήσεις ημιχρόνου) Ο Μπαρτσελό σχεδόν από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ
Στο 56’ ο Χρήστος Χατζηφούντας έκανε τη σέντρα και ο Χατζηβασίλης «έπιασε» το σουτ όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ
Στο 76’ ο Μανώλης Χατζηφούντας «δοκίμασε» το πόδι του έξω από την μεγάλη περιοχή χωρίς όμως να βρει τον επιθυμητό στόχο (άουτ)
Στο 87’ η μπάλα στρώθηκε στον Λαμπριανό στο ύψος της μεγάλης περιοχής όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο
Στο 108’  ο Άρης βγήκε ωραία στην αντεπίθεση. Ο Μάκρας πάσαρε στον Ξύπα και αυτός στον Θρήσκο που με μέσα από την περιοχή πλάσαρε αλλά και πάλι άστοχα
Στο 110’ ο Κοτσίκος έκανε το μονοκόματο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή όμως ο Καραμούτας κατάφερε να απλώσει το ένα του χέρι και να πετάξει τη μπάλα κόρνερ.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Σταμάτη Αντωνά και η εποπτεία των «βοηθών» του  Λεωνίδα Φραγκιαδάκη και Θωμά Πατσιόπουλου. Στο 70’ αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Δραμουντανής διότι κράτησε αντίπαλο.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΡΗΣ: Βαρέλης, Κοτσίκος, Τσελεπίδης, Λαμάϊ, Μάκρας, Κοντόγιαννος, Λαμπριανός, Θρήσκος, Ξύπας, Μαρκόπουλος (100’ Μπεκάσι), Παπαοικονόμου (94’ Μαγιόγλου)
ΑΟ ΔΙΚΑΙΟΥ: Καραμούτας, Δραμουντανής, Μουνούχος (91’ λ.τ. Ανδρώνης), Ζαχαρίας Μποϊλής, Πανόπουλος, Χρήστος Χατζηφούντας, Μανώλης Χατζηφούντας, Μπαρτσελό (80’ Κεφαλιανός), Τσαλαπατάνης (115’ Φονσέκα), Μυλωνάς

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments