Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Kινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η λειτουργία του Δήμου!

Kινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η λειτουργία του Δήμου!

0
Dodekanisos

Λόγω χρέους 7 εκ. ευρώ στον ΕΦΚΑ από επιχειρήσεις  καποδιστριακών δήμων

Μετά την Γεωργοένωση, η αναλγησία του ΕΦΚΑ απειλεί να τινάξει στον αέρα και  την λειτουργία του Δήμου της Ρόδου, ο οποίος καλείται να πληρώσει “παλιές αμαρτίες” των καποδιστριακών δήμων Ρόδου και Πεταλούδων.

Πρόκειται για χρέη ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ  για μη καταβεβλημένες  ασφαλιστικές εισφορές των υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων της ΑΔΕΚΤ (Δήμος Ρόδου) και της ΑΔΕΚΑΜ (Δήμος Πεταλούδων).

Ο Δήμος καλείται να τακτοποιήσει την οφειλή του, αντιμετωπίζοντας σε κάθε περίπτωση   σοβαρές για την λειτουργία του συνέπειες.

Αν εντάξει στον προϋπολογισμό του, το δυσβάσταχτο αυτό κονδύλι τότε στην ουσία δεν θα μπορέσει να καλύψει τα έξοδα για την λειτουργία του,  την ώρα που έχει ήδη χαρακτηριστεί ως “κόκκινος” δήμος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να υπαχθεί υποχρεωτικά σε πρόγραμα υξυγίνασης, που θα οδηγήσει ακόμη και σε απολύσεις προσωπικού.

Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το Διοικητικό Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής αναστολής κάθε είδους καταδιωκτικών μέτρων για την αποπληρωμή του χρέους.

Αυτό μπορεί να σημαίνει αφενός δέσμευση πόρων από έσοδα του Δήμου, πόρων ωστόσο αναγακίων για την κάλυψη πάγειων αναγκών του  και αφετέρου την δέσμευση δημοτικών ακινήτων, μπλοκάροντας την αξιοποίηση τους.

Το ζοφερό αυτό τοπίο καλείται τώρα να αντιμετωπίσει με τον πλέον “αναίμακτο” τρόπο ο Δήμαρχος και το οικονομικό επιτελείο του, κάνοντας τους τριγμούς του πρόσφατου ανασχηματισμού να φαίνονται “παιχνιδάκι”.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments