Αρχική Επικαιρότητα Κίνα: Και τρίτη πόλη σε lockdown έπειτα από ένα κρούσμα κορονοϊού!

Κίνα: Και τρίτη πόλη σε lockdown έπειτα από ένα κρούσμα κορονοϊού!

0
The Blagoveshchensk-Heihe highway bridge in Heihe, Northeast China's Heilongjiang Province Photo:Xinhua
Dodekanisos

Στη Κίνα, μία τρίτη πόλη επέβαλε lockdown σήμερα στους κατοίκους της μετά την εμφάνιση ενός κρούσματος κορονοϊού. Στο μεταξύ οι Αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο διασποράς. Ενώ απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Το lockdown αναμένεται να επηρεάσει έξι εκατομμύρια Κινέζους! Θυμίζουμε πως πριν από δύο ημέρες ανάλογη απόφαση ελήφθη στην πόλη Lanzhou των τεσσάρων εκατ. ανθρώπων

Στην Κίνα, χώρα όπου ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 2019, κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση από την άνοιξη του 2020. Είχε υιοθετήσει δραστικά μέτρα. Μεταξύ άλλων το κλείσιμο των συνόρων.

Όμως, οι αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με σποραδικές εξάρσεις, περιορισμένης έκτασης. Τρανό παράδειγμα, εκείνη που εξαπλώθηκε από την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια Κίνα. Τουλάχιστον 11 επαρχίες έχουν επηρεαστεί ήδη εκ των 30 που μετρά η χώρα.

Μετά την κοινότητα Ejin, στα σύνορα με τη Μογγολία, η Heihe, στα σύνορα με τη Ρωσία, έδωσε σήμερα εντολή στους κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους. Εκτός κι αν συντρέχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κοινότητα, που βρίσκεται απέναντι από τη ρωσική πόλη Blagoveshchensk, προέβη σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στο 1,6 εκατομμύριο των κατοίκων της. Οι δημόσιες συγκοινωνίες ανεστάλησαν και κανένα όχημα δεν μπορεί να φύγει από την πόλη.

Στο σύνολο της χώρας, καταγράφηκαν σήμερα 23 νέες μολύνσεις (για το τελευταίο 24ωρο), ήτοι λιγότερες κατά 50% σε σύγκριση με μία ημέρα πριν.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν τεθεί σε καραντίνα στα σπίτια τους σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες όπου καταγράφηκαν κρούσματα, ιδίως στο Πεκίνο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments