Αρχική Επικαιρότητα Κικίλιας: Αυτά είναι τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους (video)

Κικίλιας: Αυτά είναι τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους (video)

0

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους (από τις 13 Σεπτεμβρίου) ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο ίδιος μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «πάνω από το 90% που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι» και πρόσθεσε και τα ακόλουθα:

«Επιλογή έχουμε και είναι το εμβόλιο. Και αυτό είναι ένα επίτευγμα πρώτα της επιστήμης και στη συνέχεια όλων των δομών που υλοποιούν τα εμβολιαστικά προγράμματα. Συνολικά έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή με την πρώτη δόση κοντά στα 6.000.000 συμπολίτες μας. Είμαι βέβαιος ότι οι και άλλοι συμπολίτες μας θα το κάνουν μετά την επιστροφή από τις διακοπές. Πιστεύω ότι θα επιδείξουμε ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει το εμείς και όχι το εγώ».

Ο ίδιος τόνισε και τα ακόλουθα:
«Θα γίνει μια δίκαιη κοινωνικά επιστροφή στην κανονικότητα. Κοινωνικά δίκαια επιστροφή στην κανονικότητα. Εφόσον υπάρχει επιλογή δεν μπορεί η επαγγελματική, κοινωνική και οικονομική ζωή μας να αναστέλλεται. Μέτρα δημόσιας υγείας θα υπάρξουν και αυτά το χειμώνα αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους. Θα τηρηθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς σε όσους δεν έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς. Η πολιτεία θα θεσμοθετήσει και σε αυτά την περίπτωση για κυρώσεις».

Δείτε τα νέα μέτρα όπως τα ανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας και μεταδόθηκαν ζωντανά από την ΕΡΤ:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments