Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Κι όμως είναι ακόμα εδώ…

Κι όμως είναι ακόμα εδώ…

0
Dodekanisos

«Θέλανε να μας διαλύσουνε, αλλά δεν τα κατάφεραν». Με αυτά τα λόγια άνοιξε τη συναυλία που οργάνωσαν οι υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας το Σάββατο 7 /5/2022 στο Θησείο ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ κος Δημήτρης Ευθυμιάδης. Μια συναυλία γιορτή της Ελευθερίας με νέους καλλιτέχνες που έκαναν το Αυτονόητο : τραγούδησαν για την Ελευθερία, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!

«8 μήνες στους δρόμους ,στους αγώνες, οι υγειονομικοί αντέξανε και θα αντέξουνε,   γιατί δεν τους φοβόμαστε και το αποδείξαμε! 8 μήνες είμαστε εκεί, κάτι που κανείς δεν το περίμενε, χωρίς ένα φράγκο στην τσέπη, διότι δεν μας πληρώνουνε τίποτε. Θέλανε να πεθάνουμε της πείνας, αλλά δεν το καταφέρανε. Θέλανε να διαλυθούμε και καταφέρανε ακριβώς το αντίθετο. Συσπειρωθήκαμε, οργανωθήκαμε, πορευόμαστε  και μαχόμαστε  αυτήν την παράλογη κατάσταση», είπε ο γιατρός και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να γλεντήσουν.

Οι υγειονομικοί ήταν όλοι εκεί, ενωμένοι μετά την μικρή ανάπαυλα για τον εορτασμό του Πάσχα, πολεμώντας κατά της Υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων.   Για αυτούς  τραγούδησαν οι Ρ. Μπογαδάκη, Ζ.Μπασιάς, Θ. Καραγιάννη, Β. Παναγιωτίδης, Ν. Βενετάκης, Α. Τσίτος, Α. Αυγεραντώνης, Β.Μαραζάκης, Α. Βούλτσου, Γ. Σκουνάκης, Γ. Καλογεράς, Α. Καράκης, Α. Κοντογιάννης, Β. Ρωμανός, Κ. Οικονόμου.

Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες τίμησαν με την παρουσία τους και την υπέροχη φωνή τους τους ανθρώπους με τις λευκές μπλούζες που τους «αλυσοδέσαν κει που βαδιζανε».Κι ενώ φαίνεται ότι «το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε», οι υγειονομικοί  με τους αγώνες τους τόσους μήνες τώρα έγιναν «αγκάθι στο λαιμό της εξουσίας, σκόνη μες στο μάτι της,  μέσα στ’ αυτί της ψίθυρος και σύγκρυο στην πλάτη, στη σιγουριά της αγκίδα. Γιατί γνωρίζουν ότι πάντα θα ξημερώνει».

Και το ξημέρωμα για τους υγειονομικούς και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους δεν αργεί!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments