Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Κέρδισε ο καλύτερος!

Κέρδισε ο καλύτερος!

0
zefiros kalithea
Dodekanisos

Παίζοντας καλύτερα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ο Ζέφυρος επικράτησε με 67 – 50 της Καλλιθέας και αγκάλιασε έτσι την 4η θέση της βαθμολογίας σε μια κρίσιμη καμπή του τοπικού ανδρικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν δίκαια, καθώς ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης ενώ κάλυψαν και την διαφορά της ήττας των επτά πόντων του πρώτου αγώνα.
Η κριτική του αγώνα
Ο Ζέφυρος ήταν η ομάδα που έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι στο διάστημα αυτό εμφανίστηκαν πιο …πειστικοί από τον αντίπαλο τους και κατάφεραν να κερδίσουν και τα δυο πρώτα δεκάλεπτα. Η Καλλιθέα επιθετικά έδειξε …μουδιασμένη και δυσκολευόταν να βρει λύσεις και στην άμυνα δεν μπορούσε να σταματήσει τα σουτ έξω από τα 6.75μ. Παράλληλα, έδειχνε ανήμπορη να σταματήσει τον Φράγκο ο οποίος έκανε ότι ήθελε μέσα στη ρακέτα, πετυχαίνοντας στο πρώτο ημίχρονο 13 πόντους. Ο μόνος που μπορούσε να …συνδεθεί με το καλάθι από πλευράς των φιλοξενούμενων ήταν ο Πολυχρονίου που πέτυχε 12 πόντους.
Το τρίτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Οι γηπεδούχοι επιλέγοντας να παίξουν μια πολύ πιεστική άμυνα, ανάγκασαν τους παίκτες του Κώστα Τρίτου να κάνουν πάρα πολλά λάθη και να μην έχουν τρόπο να σκοράρουν. Σταδιακά η διαφορά ανέβαινε και τελικά το δεκάλεπτο έκλεισε με 56 – 37.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Καλλιθέα έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια για να μειώσει τη διαφορά αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πειθαρχημένοι στο πλάνο τους και έτσι δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να κάνουν κάτι.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 19 – 13, 34 – 25, 56 – 37, 67 – 50
Διαιτήτευσαν οικ. Ξανθός και Φάκαρος
Οι συνθέσεις:
ΖΕΦΥΡΟΣ (Χρήστος Μπίλιας): Δεληγιάννης, Χαρκιανάκης 4, Μουκέντι 6 (2), Ηλιού 14 (2), Δεληγιαννάκης 7, Σπανουδάκης 13 (2), Κούρος, Φράγκος 18, Μητσού 5
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Κώστας Τρίτος): Βόγδος, Φωτείνης 7, Πολυχρονίου 20, Παπαδημητρίου,Πότογλου, Ζώτος 2, Παπανικολάου 14 (3), Καντής 3, Κουτσαργιώτης, Κουρεντής 3, Κρασσουδάκης 3

Γιάννης Αρφαράς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments