Αρχική Επικαιρότητα Κένυα: Πλήρες lockdown από 21 Δεκεμβρίου στους ανεμβολίαστους

Κένυα: Πλήρες lockdown από 21 Δεκεμβρίου στους ανεμβολίαστους

0
africanews.com
Dodekanisos

Από τις 21 Δεκεμβρίου, όσοι πολίτες της Κένυας δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μέσων μεταφοράς, όπως λεωφορεία, τρένα και αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού, των υποδομών εκπαίδευσης, των εφοριών και των υπηρεσιών για τη μετανάστευση. Θα τους απαγορεύεται επίσης να κάνουν επισκέψεις σε νοσοκομεία και φυλακές.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Υγείας Mutahi Kagwe, την ώρα που η Κένυα αριθμεί ένα από τα μικρότερα ποσοστά πλήρους εμβολιασμού στον κόσμο, μόλις 10%. Από τις 10,7 εκατ. δόσεις που έχει παραλάβει η Κένυα, έχουν γίνει μόλις 6,4 εκατομμύρια εμβολιασμοί, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα africanews.com.

Αν και η Κένυα έχει πολύ μικρό ποσοστό μολύνσεων κορονοϊού (59 κρούσματα την ημέρα), η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει προφανή στόχο να πιέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, εν όψει των ημερών των Χριστουγέννων. Η κυβέρνηση της Κένυας έχει στόχο να εμβολιαστούν πλήρως τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άνθρωποι έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Βεβαίως, πρόκειται για ποσοστό φυσικά πολύ μικρό (20%) του συνόλου του πληθυσμού της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν έχει επιτευχθεί ο κυβερνητικός στόχος, η συντριπτική πλειονότητα των Κενυατών θα έχει αποκλειστεί από κάθε δημόσια υπηρεσία έως ότου η χώρα κατορθώσει να εξασφαλίσει επαρκή εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας άφησε να εννοηθεί ότι το μέτρο μπορεί να μην εφαρμοστεί με πολύ μεγάλη αυστηρότητα.

«Δίνουμε στους πολίτες τον χρόνο να εμβολιαστούν έως τις 21 Δεκεμβρίου. Μπορεί να κάνουμε τα πάντα για να εφαρμόσουμε τα μέτρα, ωστόσο κατά βάση εναποθέτουμε την πίστη μας στους πολίτες ότι θα τα τηρήσουν», σημείωσε σε τοπική εφημερίδα.

Από αύριο, Τρίτη 23 Νοεμβρίου όλοι οι Κενυάτες άνω των 15 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Pfizer.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments