Αρχική Videos Καυστικός και πάλι ο Όρμπαν, τάχθηκε κατά της πολιτικής της ΕΕ

Καυστικός και πάλι ο Όρμπαν, τάχθηκε κατά της πολιτικής της ΕΕ

0

Έντονη κριτική στις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, άσκησε για μια ακόμα φορά ο ηγέτης της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν. Με ανάρτηση του στη σελίδα του στο Facebook., τόνισε ότι η Ευρώπη αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό λόγω των περιορισμών που έχουν εισαγάγει οι Βρυξέλλες στον ενεργειακό τομέα. «Το όνομα της ασθένειας είναι… πληθωρισμός και ο ιός ονομάζεται κυρώσεις των Βρυξελλών», είπε.

«Οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της Ουκρανίας απέτυχαν να τερματίσουν τη σύγκρουση, αλλά αντίθετα προκάλεσαν όλεθρο στην οικονομία της Ευρώπης. Ο Όρμπαν χαρακτήρισε τις κυρώσεις ως «όπλα της πολεμικής πολιτικής των Βρυξελλών», προσθέτοντας ότι ενώ η ΕΕ χρησιμοποιούσε αυτό το εργαλείο για να στοχεύσει τη Ρωσία, αντ’ αυτού έχει βλάψει την Ευρώπη».

«Δεν ήταν πολύ καιρό πριν που οι Βρυξέλλες υποσχέθηκαν ότι αυτές οι κυρώσεις θα έδιναν τέλος στον πόλεμο. Πέρασε ένας χρόνος και το τέλος του πολέμου δεν πλησιάζει, απομακρύνεται περισσότερο. Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου επομένως συνοδεύεται άμεσα από αύξηση της τιμής του ρεύματος», επέμεινε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι οι ουγγρικές αρχές κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να προστατεύσουν οικογένειες και εταιρείες από τις οικονομικές επιπτώσεις.

Η Ουγγαρία, μια χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ρωσική ενέργεια, έχει μιλήσει επανειλημμένα κατά των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Μόσχα από τότε που ξεκίνησε τη στρατιωτική της επιχείρηση κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022. Η Βουδαπέστη έχει υποστηρίξει ότι οι περιορισμοί απέτυχαν να αποδυναμώσουν ουσιαστικά τη Ρωσία, ενώ ζημίωσαν την ευρωπαϊκή οικονομία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments