Αρχική Στήλες Απόψεις Κατηγορώντας κάποιον άδικα, σαν πουλημένο, περίμενε και την εκδίκηση του

Κατηγορώντας κάποιον άδικα, σαν πουλημένο, περίμενε και την εκδίκηση του

0
soccer1
Dodekanisos
Του Τάσου Βογιατζόγλου

«Ο πιο τσάπα ηρωας που υπάρχει στο ποδόσφαιρο , είναι αυτό το άτομο, που ξέρει μια δωροδοκία και θα πάει να την καταγγείλει» ,είχε πει κάποτε ο Αλκέτας Παναγουλιας.
Αυτός ο τσάπα ηρωας, σταμάτησε να υπάρχει ,στον αθλητισμό, από τότε που κατάλαβε, πως ότι και να κάνει, όποιες αποδείξεις και να έχει, στο τέλος, μόνο αυτός θα βρει τον άδικο μπελά του.
Έτσι έμεινε εδώ και χρόνια , ο φίλαθλος κόσμος χωρίς την παραμικρή ελπίδα, εμφάνισης αυτό του ηρωα. Ο απλός φίλαθλος βγάζει πια, μόνος του, τα (υποθετικά) συμπεράσματα, μέσα από ενδείξεις η την κοινή λογική του .Τι γίνεται λοιπόν όταν κατηγορεί, δημόσια ένα αθλητή, πουλημένο ;
Όταν αρχίσει να κατηγορήσει ο φίλαθλος ,κάποιον σαν πουλημένο, ξεκινάει πάντα από τον ¨ξένο¨. Αρχίζει από τον πιο φιλοχρήματο και στο τέλος θα καταλήξει στον ¨ντόπιο¨. Και τότε , όταν θα φτάσει στο σημείο να κατηγορεί ,συντοπίτες του, τα πράγματα παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις γι αυτόν, ιδιαίτερα αν η λάσπη που έριξε, λέρωσε αθώους . Γιατί θα έρθει η στιγμή που  θα τον εκδικηθούν Ελάχιστοι είναι αυτοί που αντέχουν τις κακολογίες και θα τον συγχωρήσουν.
Οι περισσότεροι άνθρωποι, ανταποδίδουν το άδικο, εκδικούνται, δεν υποφέρουν τις προσβολές και τις επικρίσεις ,που εχουν πληγώσει τον εγωισμό τους.
Κουβαλάνε μέσα τους μια διάθεση εκδίκησης, η οποία κάποτε διαρκεί μέχρι τον θάνατο . Γι αυτό άλλωστε λένε ότι « το φαγητό που τρώγεται κρύο είναι η εκδίκηση»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments