Αρχική Επικαιρότητα Καθολικό εμβολιασμό των Αργεντινών ζητάει το υπουργείο Υγείας

Καθολικό εμβολιασμό των Αργεντινών ζητάει το υπουργείο Υγείας

0
Dodekanisos

Όλοι οι κάτοικοι στην Αργεντινή πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού το φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς, τόνισε χθες Τετάρτη η υπουργός Υγείας, η Carla Vizzotti.

Μέχρι προχθές Τρίτη, «το 80% των ανθρώπων στην Αργεντινή είχε λάβει τουλάχιστον μια δόση» εμβολίου, ενώ το 60%, δηλαδή περίπου 27,5 εκατ., «είχαν εμβολιαστεί πλήρως», διευκρίνισε η Carla Vizzotti, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Η ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος του εμβολιασμού και η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων έχει πολύ μεγάλη σημασία. Διότι στο βόρειο ημισφαίριο βλέπουμε την πανδημία των ανεμβολίαστων», τονίζει η υπουργός Υγείας, αναφερόμενη κυρίως στην έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη και σε τμήματα των ΗΠΑ.

«Γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε καλά ενόψει του φθινοπώρου. Όλος ο πληθυσμός στην Αργεντινή, πρέπει να έχει εμβολιαστεί πλήρως και να έχει λάβει ενισχυτικές δόσεις», υπογραμμίζει η Carla Vizzotti, διαβεβαιώνοντας πως «τα καλά νέα είναι πως έχουμε αποθέματα».

Η περίοδος του φθινοπώρου στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά στα μέσα Ιουνίου του 2022.

Αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτεια της Αργεντινής η πανδημία του νέου κορονοϊού, τον Μάρτιο του 2020, ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 116.313 νεκρούς εξαιτίας επιπλοκών επί συνόλου 5.310.334 μολύνσεων από τον ιό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments