Αρχική Videos “Κάθε αγώνας είναι θετικός και ιερός!”

“Κάθε αγώνας είναι θετικός και ιερός!”

0

Φανερά προβληματισμένος  και συγκινημένος, ο καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας  μίλησε για την εμπειρία της συνάντησης που είχε με τους πέντε απεργούς πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

«Βρέθηκα μόλις με τους απεργούς πείνας  έξω από το Υπουργείο . Κάθε αγώνας είναι θετικός. Κάθε αγώνας είναι ιερός. Και φυσικά κανένας  ποτέ δεν θα ζητούσε  κάποιος από αγωνιστές  να τα παρατήσουν. Αυτό που πρέπει να γίνει γνωστό, όμως, είναι οι λόγοι που έχουν φτάσει σε αυτό το ακραίο φαινόμενο. Και είναι ακραίο, γιατί είναι θέμα χρόνου να υποστούν [οι απεργοί] ανήκεστο βλάβη στην υγεία ή θάνατο. Κανένας μας δεν θέλει  να υπάρξουν ήρωες για το δικό του καλό.  Αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται για όλους  εμάς . ΄Έπρεπε να το ξέρουμε και να τους στηρίξουμε.  Να τους στηρίξουμε για να μπορέσουν να ζήσουν  μαζί μας  το Πάσχα που έρχεται».

Η κα Ζωή Βαϊοπούλου, μία εκ των απεργών,  μίλησε με θερμά λόγια για την επίσκεψη του κου Καθηγητή. «Ο κος Κούβελας» , μας είπε, «είναι ένας από εμάς. Ήρθε και το απέδειξε. Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να συστρατευτούν με τον τίμιο και δίκαιο αγώνα μας. Έναν αγώνα ενάντια σε καθετί που καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και πλήττει τον άνθρωπο» .

Οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή δεν φεύγουν από το Υπουργείο Υγείας. Είναι αποφασισμένοι για όλα. Αγωνίζονται για να επιστρέψουν στην εργασία τους. Όμως, αυτή η επιστροφή θα σημάνει τη νίκη της Δημοκρατίας και της Αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Τελικά, αγωνίζονται για όλους μας! Για το δικό μας καλό!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments