Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική «Καθάρισε» με Μπαξεβάνο, μπορούσε και ευκολότερα!

«Καθάρισε» με Μπαξεβάνο, μπορούσε και ευκολότερα!

0
Dodekanisos

Με ένα γκολ του Μπαξεβάνου στο 89’ η Ρόδος επικράτησε με 1 – 0 του Αιγάλεω στι Δημοτικό Στάδιο και διπλασίασε τις νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα της Football League (νότιος όμιλος). Αν και το γκολ ήρθε με άγχος στο φινάλε, η Ρόδος ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της σε όλη την διάρκεια και θα μπορούσε να είχε ανοίξει πολύ νωρίτερα το σκορ, φθάνοντας με λιγότερο άγχος στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης. Αυτό βέβαια που μετράει είναι η νίκη η οποία έρχεται μερικές ημέρες μετά το σημαντικό «διπλό» στην Καλλιθέα και ασφαλώς δίνει άλλη ώθηση στους «πράσινους» ενόψει της συνέχειας.

Η Ρόδος είχε την υπεροχή στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όπου έλεγχε το παιχνίδι και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν από το Αιγάλεω και στο μεγαλύτερο διάστημα είχαν την μπάλα στην κατοχή τους βγαίνοντας συχνά πυκνά μπροστά, κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα και με περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. Η ομάδα της Ρόδου και στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να έχει τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Απέναντι στο Αιγάλεω που απλά αμυνόταν, είχε για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της αλλά της έλειπε θα έλεγε κανείς η φρεσκάδα στην τελική προσπάθεια. Επιπρόσθετα από το 55’ έως και το 75’ περίπου είχε ένα διάστημα που δεν έδειξε το ίδιο δραστήρια επιθετικά, ενώ από εκεί και πέρα ανέβασε και πάλι στροφές και προσπάθησε να ασκήσει πίεση στα καρέ του Αιγάλεω χωρίς πάντως να μπορέσει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Τα «ελάφια» έφθαναν ως τα αντίπαλα καρέ αλλά εκεί δεν μπορούσαν να βρουν τον διάδρομο προς την αντίπαλη εστία. Τελικά τη λύση έδωσε ο Μπαξεβάνος με ένα δυνατό σουτ στο 89’ χαρίζοντας το πολύτιμο «τρίποντο».

Στο 8’ ο Σταματάκης έκανε ένα μακρινό σουτ στέλνοντας τη μπάλα να περάσει ελαφρώς δίπλα από το αριστερό δοκάρι (άουτ).
Στο 15’ ο Μπαξεβάνος πάτησε περιοχή και γύρισε ωραία τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας. Ο Τσίπρας έκανε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Σικαλιά να αποκρούσει, η μπάλα έφθασε στην επαναφορά της έφθασε στον Δελαπόρτα που έκανε νέο πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω απόκρουσε και πάλι. Τεράστια «διπλή» φάση για τη Ρόδο.
Στο 29’ ο Μαρτσάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Δελαπόρτα να παίρνει την κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας χωρίς όμως η μπάλα να έχει δύναμη με αποτέλεσμα ο Σικαλιάς να μπλοκάρει εύκολα.
Στο 30’ ο Αρναρέλλης μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, γύρισε ωραία στον serediuc που πλάσαρε με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο αλλά πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή του τέρματος διώχθηκε από τον Μαχαίρα σε κόρνερ.
Στο 44’ ο Μαρτσάκης πήρε τη μπάλα σε θέση δεξιά μέσα στην περιοχή, προχώρησε αλλά αντί να σεντράρει παράλληλα προτίμησε να κάνει ένα σουτ από πολύ δύσκολη γωνία στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Στο 56’ μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Τσιτσάρης που ήταν εντελώς μόνος πήρε την καρφωτή κεφαλιά με τον Πίτκα να πετάει τη μπάλα κόρνερ με το ένα χέρι. Τα κόρνερ εκτελέστηκε και ο Μπαρμπαρούσης πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (άουτ).
Στο 85’ ο Ριττάκο έκανε ένα τεχνικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή με τον Σικαλιά να πέφτει στη γωνιά του και να αποκρούει σε κόρνερ.
Στο 89’ μετά από εκτέλεσε κόρνερ, ο Καψάλης έκανε την πρώτη κεφαλιά ο Σικαλιάς απόκρουσε και ο Μπαξεβάνος που καραδοκούσε με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1 – 0).

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Καδάς από την Αχαϊα και «βοηθοί» του ήταν οι Οικονόμου (Αχαϊα) και Καραθανάσης (Ανατολική Αττική).

Οι συνθέσεις των ομάδων είναι οι ακόλουθες:
ΡΟΔΟΣ: Πίτκας, Πεχλιβανόπουλος, Καψάλης, Ritacco, Καραγεώργης (46’ Χύσι), Δελαπόρτας, Αρναρέλλης (76’ Μακρής), Μαρτσάκης (61’ Ρεβυθόπουλος), Μπαξεβάνος, Τσίπρας (76’ Λίχτι) , Serediuc (61’ Βουργουτζής
ΑΙΓΑΛΕΩ: Σικαλιάς, Σταματάκης, Αναστασίου, Οικονομόπουλος, Βλάχος, Μαχαίρας, Ooko (46’ Πινιώτης), Κασνέτση (90’ Χαντί), Μπαρμπαρούσης, Τσιτσάρης (64’ Λάσκαρης), Τσιλιγκίρης (88’ Σουλεϊμάν)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments