Αρχική Videos Κατέρρευσε ακόμα μια κυβέρνηση Ευρωπαϊκής χώρας

Κατέρρευσε ακόμα μια κυβέρνηση Ευρωπαϊκής χώρας

0

Άλλη μια κυβέρνηση χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέρρευσε. Πρόκειται για την κυβέρνηση της Σλοβακίας όπου το κοινοβούλιο υποστήριξε πρόταση δυσπιστίας με 78 Βουλευτές από τους 150 να ψηφίζουν υπέρ. Παρά τις προσπάθειες που έκανε ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ να σώσει τα πράγματα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Και στη Σλοβακία υπάρχει πλέον πολιτική αστάθεια σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα λόγω της ενεργειακής κρίσης. Όπως φαίνεται, η διενέργεια πρόωρων εκλογών δεν φαντάζει πιθανή και μάλλον η χώρα θα προχωρήσει επί του παρόντος με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η Σλοβακία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει υποστηρίξει σθεναρά την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, φιλοξενεί πρόσφυγες που πέρασαν τα σύνορα για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στους Ουκρανούς.

Είναι κάτι που αναμένεται να επηρεαστεί αν γίνουν πρόωρες εκλογές και ειδικά αν επικρατήσει η κεντροαριστερή αντιπολίτευση η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις και έχει εκφράσει την αντίθεση της όσον αφορά τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο. Ο κυβερνητικός συνασπισμός είχε αναλάβει την εξουσία το 2020, αλλά τον Σεπτέμβριο απώλεσε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο εξαιτίας της αποχώρησης του κόμματος SaS.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments