Αρχική Αθλητικά νέα Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου

1
Ο Μίλτος Τεντόγλου © 2021 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES
Dodekanisos

Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, με 8,41μ. στην τελευταία του προσπάθεια στο άλμα εις μήκος!

Ο Μίλτος Τεντόγλου τα κατάφερε. Με μία ολική ανατροπή. Καθώς στην πρώτη του προσπάθεια έκανε, 8.11μ.. Ενώ στη δεύτερη και την τρίτη ήταν άκυρος. Αλλά ούτε στο τέταρτο άλμα του βελτίωσε την επίδοσή του (έκανε 8,10μ.). Ωστόσο ο 23χρονος Έλληνας αθλητής βρήκε την απάντηση που έψαχνε με την πέμπτη και με άλμα στα 8,15μ., βρέθηκε ξανά στα μετάλλια. Παράλληλα ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Η προσπάθεια που έδωσε το χρυσό μετάλλιο στον Τεντόγλου

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στα τελευταία άλματα όπου ο Τεντόγλου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός Εουσέμπιο Κάθερες, έκανε άλμα στα 8,18μ., βγάζοντας τον Μίλτο Τεντόγλου προσωρινά εκτός βάθρου. Όμως, ο Έλληνας αθλητής δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. Με 8,41μ. στο τελευταίο του άλμα, ανέβηκε πρώτος και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ετσεβαρία είχε κάνει και αυτός 8,41μ., αλλά ο Έλληνας αθλητής, είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Κουβανό. Κάπως έτσι κατέκτησε την κορυφή στο άλμα εις μήκος.

Οι δηλώσεις του Τεντόγλου στην κάμερα της ΕΡΤ

«Δεν το περίμενα αυτό, να κερδίσω. Ειδικά έτσι. Ήμουν τυχερός σήμερα και άτυχος ταυτόχρονα. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες προσπάθειες. Οι πέντε πρώτες ήταν χάλια, δεν μου έβγαινε. Σαν να είχα αγχωθεί λίγο, δεν ξέρω. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα. Νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός. Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ. Σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Η τελική κατάταξη του τελικού

  1. Μίλτος Τεντόγλου 8,41
  2. Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8,41
  3. Μάικελ Μάσο (Κούβα) 8,21
  4. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8,18
  5. Τζουβάν Χάρισον (ΗΠΑ) 8,15
  6. Γιουκ Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,10
  7. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,08
  8. Φίλιπο Ραντάτζο (Ιταλία) 7,99
  9. Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7,92
  10. Τσανγκζού Χουάνγκ (Κίνα) 7,72
  11. Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 7,69
  12. Φαμπιάν Χέινλε (Γερμανία) 7,57

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] πως ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμ… στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ωστόσο, ο Έλληνας […]