Αρχική Uncategorized Καταστροφική η πυρκαγιά στη Μάνη από έλλειψη συντονισμού

Καταστροφική η πυρκαγιά στη Μάνη από έλλειψη συντονισμού

0
Dodekanisos

«Σε ύφεση  τα δύο πύρινα μέτωπα σε Κότρωνα και Σκουτάρι Λακωνίας», λέει ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης.

Στην περιοχή, όπως σημειώνει, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 120 πυροσβέστες και 30 αυτοκίνητα και προσθέτει: «Προσπαθούμε να θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, με τη βοήθεια υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντικών ομάδων.
Σε κάποια χωριά και οικισμούς η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών, γιατί στα περισσότερα υπήρχαν ξερά χόρτα και δέντρα».
Το πρόβλημα προκλήθηκε την Κυριακή όταν αναζωπυρώθηκαν μέτωπα που έκαιγαν από το Σάββατο, αν και είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ, ενώ τονίζουν ότι η κατάσταση εκτροχιάστηκε καθώς η πυροσβεστική δεν εκτίμησε σωστά το μέγεθος του κινδύνου. “Δυστυχώς κάηκαν σπίτια μέσα στο χωριό διότι η πυροσβεστική δεν ήταν εκεί”… κατήγγειλαν κάτοικοι…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments