Αρχική Videos Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Ιταλία για το μεταναστευτικό

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Ιταλία για το μεταναστευτικό

0

Το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας ανακοίνωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη μετανάστευση μετά την «απότομη αύξηση» των ροών στη Μεσόγειο, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην καλύτερη διαχείριση των αφίξεων μεταναστών και των εγκαταστάσεων επαναπατρισμού. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα υποστηριχθεί με αρχική χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ (5,45 εκατομμύρια δολάρια) και θα διαρκέσει έξι μήνες.

«Ας είναι ξεκάθαρο, δεν λύνουμε το πρόβλημα, η λύση μπορεί να εξαρτηθεί μόνο από υπεύθυνη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουσουμέτσι. Το μέτρο θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι να επαναπατρίσει πιο γρήγορα όσους δεν επιτρέπεται να παραμείνουν στην Ιταλία, ενισχύοντας τις εντολές αναγνώρισης και απέλασης, δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Η κυβέρνηση, από τον Οκτώβριο, έχει δεσμευτεί να περιορίσει τη μαζική μετανάστευση, αλλά περίπου 31.300 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία μέχρι στιγμής το 2023, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, από περίπου 7.900 την ίδια περίοδο πέρυσι. Μετά από ένα θανατηφόρο ναυάγιο στα τέλη Φεβρουαρίου στη νότια ιταλική περιοχή της Καλαβρίας, η Μελόνι προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει περισσότερα για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση, καθώς αύξησε τις ποινές φυλάκισης για τους λαθρέμπορους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments